Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Кино" - страница 5
И киното, и живота - това е просто голям панаир на суетата.
Скарлет Йохансон
Често като ида на театър или кино, си мисля, О Боже мой, всички са бели. Но моята дъщеря ходи на училище, наречено Черен Балет и имат всеки цвят: черен, бял, смесен. Това за мен е бъдещето.
Танди Нютън
Не трябва да се прави кино от книги. Киното трябва да се пише на чист лист.
Франсис Форд Копола
Виждал е забраната на книги, музика и филми, затварянето на театри и кина, забраната на футбола и всички други безброй начини, по които либийската диктатура, като луд ревнив любовник, прониква във всеки аспект от публичния и частния живот.
Хишам Матар
Аз съм безкрайно влюбен в киното и обожавам режисьорската работа. За мен е голяма привилегия и даже подарък да се занимавам с любими неща и да получавам одобрение от продуцентите и студия. Това е нещото, което винаги съм искал.
Бен Стилър
Киното е пречистване.
Бернардо Бертолучи
Хората отиват на кино, за да разделят една и съща мечта.
Бернардо Бертолучи
Обичам киното. Но това не означава, че аз обичам да гледам три филма на ден. Три добри филма в годината е достатъчно.
Вернер Херцог
Вашият опит е напълно противоположен на теоретичните знания, а за киното чистата теория е смърт.
Вернер Херцог
Струва ми се, че светът има нужда от кино толкова, колкото тежко раненият има нужда от болкоуспокояващи.
Вим Вендерс
На мен винаги ми се е харесвало да работя с режисьори-дебютанти. Те идват в киното с глава, пълна със свежи идеи, и да работиш с тях е истинско щастие.
Джеф Бриджис
Киното е огледало, което може да промени света.
Диего Луна
Предпочитам да прекарвам времето си с производители на грозде, отколкото с актьори. Във филмовата индустрия всички пари са насочени към телевизията и глупостта на американското кино.
Жерар Депардийо
Играта в киното освежава.
Лиъм Нийсън
Когато дойдох в Америка, исках да вляза във филмовия бизнес. И първото, което чух, беше: "Това е невъзможно." Казваха ми, че имам акцент и какво било това име Шварцен, Шницел или нещо подобно. Казваха ми, че е невъзможно името Шварценегер да стане име на звезда в киното. Обаче аз исках да направя точно това и в крайна сметка успях. Станах най-скъпоплатеният актьор и то само защото отказах да послушам песимистите.
Арнолд Шварценегер
Киното е единственият бизнес в света, в който можете да вършите колкото си искате грешки и пак да спечелите пари.
Реймънд Чандлър
Мисля, че киното може всичко да отнеме и всичко да даде. Минало, бъдеще - абсолютно всичко.
Агнешка Холанд
Киното удовлетворява вечната потребност за колективно безсъзнателно - потребността на хората към общи спомени.
Мартин Скорсезе
Човешкото око виждат десетки пъти повече, отколкото чуват ухото. Така е в живота, така би трябвало да бъде и в доброто кино.
Михаил Ром
Киното е като тениса. С добър партньор бързо постигаш успех.
Мишел Мерсие
Това е прекрасен момент - моментът, в който се превръщаш в друг човек, започваш да мислиш, да се движиш и да говориш като него. За мен няма нищо по-добро в киното.
Найджъл Гудал
Киното носи радост, като разпространява въображаеми ежедневни впечатления на екрана. Театърът винаги се утвърждава в настоящето.
Питър Брук
Предишна
1
2
3
4
5
(Текуща)
6
7
8
Следваща