Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Кино" - страница 4
В киното за теб имаш само 2 часа, за да разкажеш история и пред теб стои избора, кое да включиш в картината, а и от кое да се откажеш.
Такеши Китано
Кино - това е изкуство, в което времето става материално.
Тилда Суинтън
Мисля, че проблемът с киното в момента е, че толкова много пари отиват филми, които предлагат определен вид повторение.
Уолтър Хил
Нито една награда не е способна да те направи истински добър актьор. "Оскар" е нужен само за това, че да накара зрителя да дойде в киното.
Хавиер Бардем
Просто за мен киното и театърът са напълно различни области на приложение за занаяти, различни дисциплини, ако желаете.
Хюго Уивинг
Исках хората да знаят, че не съм просто човек, който прави странни видеоклипове в интернет. Аз всъщност съм режисьор и мога да разказвам истории и мога да създам нещо, което е дълго 90 минути, което се чувства точно като всеки друг филм, който гледате в киното, и се надявам да ви хареса.
Шейн Доусън
Очите имат голямо значение в киното, както ме е учил господин Капра. Разбира се, трябва добре да се произнесе диалога, за да се получи. Но е голямото актьорско изкуство да изразяват чувствата именно с очите!
Барбара Стануик
Първите 50 години на киното бяха абсолютно страхотни години. Оригиналните умове работеха, установявайки начините да разкажат история. И това, което се случва сега, е копиране, имитиране на това, което е направено от велики хора.
В. С. Найпол
Аз съм на седемдесет и пет години. Моята душа лежи пред мен. Тя вече се износи от свиване. Свиване на душата от смъртта на приятелите. Война. Спорове. Грешки. Обиди. Кино. И старост, която все пак дойде.
Виктор Шкловски
В демонстрацията на голи тела в киното няма нищо безнравствено. Но аз се чувствам лично оскърбен, когато на екрана виждам целувка, изпълнена без истинска любов и страст.
Джон Касаветис
Да снимаш кино е прекалено скъпо занятие. За да снимаш филм е нужно да изпитваш искрено пренебрежение към парите.
Джон Касаветис
Нашите филми оказват огромно влияние върху хората. Но в същото време никой не отива в киното, за да слуша лекции, така че ако имате интересна история и ако можете да я покажете като филм и посланията му са добри, той е като череша на тортата: това е супер хит. И ако получа такива филми, със сигурност ще искам да работя по тях.
Джухи Чавла
Киното обяснява американското общество. Това е като уестърн, с добри и лоши момчета, където слабите нямат място.
Жак Делор
Винаги съм бил човек от киното, филмите са били моето нещо. Обичам филми, всякакви филми.
Кристофър Нолан
Много обичам Вайда (Andrzej Wajda; 1926). Никога не сме се срещали, но веднъж, по време на един от фестивалите в Кан, той публично заяви, че моите първи филми го вдъхновили да започне да прави кино...
Луис Бунюел
В човешките отношения най-важен е разговорът, но хората вече не го правят – не сядат, за да говорят или за да слушат другите. Ходят на театър, на кино, гледат телевизия, слушат радио, четат книги, но почти не разговарят. Ако искаме да променим света, трябва да се върнем във времето, когато войните са се събирали около огъня и са си разказвали истории.
Паулу Коелю
Голям, многостранен талант, творческа смелост и огромен запас от творческа енергия ви помогнаха да се реализирате в актьорската професия, да успеете както в киното, така и на театралната сцена. Всички ваши творби са интересни и необикновени. Те с право заслужават най-високата оценка от експерти и зрители.
Владимир Путин
И все пак ми е мъчно за нямото кино. Така хубаво беше да видиш как жената си отваря устата, а глас не се чува!
Чарли Чаплин
Във войните няма победители, остават само гори от трупове. Ето за това трябва да се снима кино.
Ръсел Кроу
Парите не ме вълнуват. Честна дума, ако ми дадат възможност да целуна в киното някого, то може въобще да не ми плащат.
Орландо Блум
Обожавам да се снимам в киното! Това е моята страст.
Парис Хилтън
Болката е временна. Киното е вечно.
Питър Джаксън
Предишна
1
2
3
4
(Текуща)
5
6
7