Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Кино" - страница 3
Театралната сцена е това място, на което се решава съдбата на актьора. Понеже там за разлика от киното изисква от теб всичко, което си способен да дадеш.
Сам Рокуел
Забелязах, че онези, които плачат в киното, са най-лоши.
Джеръм Дейвид Селинджър
Понятието за независимост е относително. Вие не можете да бъдете независими, ако не снимате кино за своя сметка, което никой нормален не прави.
Джим Джармуш
Гледане на филм в кино с група от хора е колективно преживяване и има автентичност, която не можете да получите на вашия голям телевизионен екран.
Кристин Вачон
"Десед дни, които разтърсиха света" на Айзенщейн - отидох да го гледам и бях толкова поразен от този филм, толкова поразен от киното, което може да се прави.
Франсис Форд Копола
Моят филм не е кино; той не е за Виетнам. Той е Виетнам.
Франсис Форд Копола
Да видите книгата си, филмирана в киното, е все едно да видите своя вол във вид на кубчета за бульон.
Джон льо Каре
Питат ме, ходил ли съм на киношкола, казвам им - не, ходех на кино.
Куентин Тарантино
Никога не съм мислила, че ще вляза в киното с лице като моето.
Одри Хепбърн
Книгата - това не е кино и не е фотография, нея не можеш да я възприемеш с очите. Не можеш да пишеш какво виждаш. Трябва да пишеш, какво чувстваш.
Анджей Сапковски
Киното няма да умре, докато в театрите е тъмно.
Самюъл Голдуин
Лошо е да бъдеш звезда в киното. Твоите проблеми изглеждат на хората толкова несъществени в сравнение с техните собствени.
Уинона Райдър
В киното вместо бюст е нужно да се показва сърце.
Джина Лолобриджида
В киното главната дума е "Защо"
Жан Рено
Киното е демократично изкуство, докато музиката и рисуването винаги са били много елитарни.
Жан-Люк Годар
Повече няма да се върна нито в киното, нито в театъра. Сега главният ми проект е да не правя нищо и да се наслаждавам на живота.
Жан-Пол Белмондо
В Холивуд работят най-добрите режисьори и продуценти. Мнозина от тях са потресаващо талантливи хора. Някои, разбира се, правят кино само за да изкарват пари, но има и такива, които се стараят заради изкуството!
Клайв Оуен
Киното се е родило на панаира, и след сто години ще се върне там.
Агнешка Холанд
Само защото някой не ви позволява да платите за срещата, това не означава, че не можете да допринесете на някакво ниво. Например, ако някой ви заведе на вечеря и на кино, може да е платил за вечерята, може да е платил билетите за кино, но след това вие купувате пуканките.
Матю Хъси
Обичам да се снимам в киното, понеже тук всичко зависи от теб. Това не е бизнес и не е политика. Ако си добър актьор, ти ще се справиш.
Мики Рурк
Едно от бедствията на нямото кино са били ненужните надписи; бедствието на настоящето кино - ненужните диалози.
Рене Клер
Киното, може би е най-нещастното от изкуствата. Ползват го като дъвка, като цигари, като неща, които купуват.
Андрей Тарковски
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
5
6
7
8
Следваща