Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Кино"
Обичам всички жанрове от спагетен уестърн до самурайско кино.
Куентин Тарантино
Фотографията е истина. А киното е истина в 24 кадъра в секунда.
Жан-Люк Годар
Киното е най-красивата измама на света.
Жан-Люк Годар
Не съм повлиян от техниките или модата в която и да е друга кино компания.
Уолт Дисни
Когато снимаш кино, всичко зависи от множество фактори и множество хора.
Гари Коул
Привлекателността на киното се състои в страхът от смъртта.
Джим Морисън
Трябва да умееш да затваряш скучна книга, да си тръгваш от лошо кино и да изоставяте хора, които не държат на теб.
Александър Грин
Всичко на света ме кара да нервнича - с изключение на снимките в киното.
Елизабет Тейлър
Съжалявам за френското кино, защото няма пари. Съжалявам за американското кино, защото няма идеи.
Жан-Люк Годар
Американският капитализъм намира своето най-остро и изразително отражение в американското кино.
Сергей Айзенщайн
Бебетата и кучетата са най-добрите актьори в киното.
Чарли Чаплин
Трагичното кино е наистина страхотно. Подобни филми карат хората да се замислят за смисъла на живота и им помага да анализират случващото се. Въпреки че, в същото време развлекателното кино се явява един вид изцеление. Това е мястото, където забравяш за проблемите си.
Никълъс Кейдж
Въобще не считам че киното може да научи някого на нещо. По-скоро то работи като огледало, в което ние можем да видим себе си и своите постъпки и да направим изводи. И огледалото за всекиго е неговото.
Ричард Гиър
Смятам, че киното, филмите и магията винаги са били тясно свързани. Първите хора, които са правили филми са били магьосници.
Франсис Форд Копола
Днес развлеченията постоянно подчертават посланието, че нещата са прекрасни такива, каквито са. Но има и друг вид кино, който казва, че промяната е възможна и необходима и зависи от вас.
Вим Вендерс
Но мисля, че духът на протекционизъм би бил гробът на европейското кино. Не можете да защитите нещо, като изградите ограда около него и мислите, че това ще му помогне да оцелее.
Вим Вендерс
Разбира се, французите правят много надеждни филми и все още е една от най-великите нации по отношение на световното кино, но истинският проблем е упадъкът във филмовата критика.
Вим Вендерс
Когато бях млад, вярвах, че киното е вечно, но само защото смятах себе си за вечен.
Жан-Люк Годар
Не съм ходил във филмовото училище, ходих на кино.
Куентин Тарантино
Киното никога не е спасило нечии живот. То не е лекарство, което може да направи това. То е само аспирин.
Люк Бесон
Съвременното американско кино ми се струва повърхностно. Намерението е да се разбере определена реалност и резултатът не е нищо друго освен фотографиране на тази реалност.
Мануел Пуиг
Да снима кино може всеки, а добрите сценаристи са само единадесет.
Мел Брукс
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
5
6
7
8
Следваща