Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Забрава" - страница 6
Утопия: синоним на забрава.
Брус Стърлинг
Някои духовни традиции разглеждат момента на раждане като преминаване от състояние на цялост и познание към състояние на забрава. В този възглед за света прекарваме остатъка от живота си в търсене на цялост и знания, уелнес и здраве - баланса и хармонията, които загубихме, когато се родихме. Ако нашата цялост е прекъсната, тогава здравето ни страда и трябва да намерим начин да възстановим чувството си за смисъл. Когато се движим в посока на това значение, ние оздравяваме.
Бърни С. Сийгъл
Пчелата станала разумна едва вечер, когато здрач обгърнал земята и когато започнала да чувства самота. Веднага след като на следващата сутрин слънцето погледна, тя забрави добрата половина от решенията, взети предния ден, веднага поддавайки се на непреодолимо желание да се потопи стремглаво в удивителния цикъл на живота.
Валдемар Бонзелс
До раздялата ни бях влюбена в него до забрава и бях готова да направя всичко за нежен поглед, за похвала, за знак на внимание. Бях луда по него. С течение на времето упоритостта се добавя към лудостта. Той ми изневери и магията се разсея. Обичах го твърде много.
Валери Трирвайлер
Нещастието е всичко, което заглушава съвестта, притъпява мисълта, затъмнява бъдещето; нещастието е опиумът на забравата, който призоваваш с всичките си мисли.
Алан Кардек
Работата е да осъзнаете предела на възможностите си... и след това да забравите за това.
Даниел Суарес
Опитът да погледнем в далечното минало помага да се забрави настоящето.
Даря Дезомбре
Можете да забравите, че други хора носят парченца от вашата собствена история в главите си. Винаги съм мислил - съберете всички тези произволни парчета от всички, които някога са ви познавали от родителите ви до човека, който някога е седял до вас в автобус, и вероятно ще видите по-пълна версия на живота си, отколкото дори докато го живеете.
Деб Калети
Имате ли представа колко време чаках да ме забележиш? Колко пъти бях влязла в бара и си пожелах най-накрая просто да ме видиш? Тогава го направи и аз бях толкова щастлива. И тогава забрави.
Девни Пери
Историята е търпелива дама. Не си и струва да се опитваш да и направиш впечатление - все едно тя ще забрави голяма част от това, което сме си говорили.
Дейвид Едингс
... в сърцето на всеки човек се съхранява карта на неговата родна страна и сърцето няма да му позволи да забрави тази карта.
Алегзандър Маккол Смит
Фактът, че не сме се сблъскали с поредната голяма терористична атака на американска земя от 11 септември насам, е много значително постижение и това, което е лесно да се забрави - кучето не лае.
Алекс Беренсън
- Ами парите ми? - Забрави за тях. - Но това са 200 долара! - Запиши ги за сметка на своят опит.
Джанет Уолс
Страната се чувства така, сякаш има право да злоупотребява с това състояние и да забрави за нас, а ние сме болни от това.
Джеймс Карвил
Учете се. Учете се. Не забравяйте да забравите. Абсорбирайте най-елементарните нива на реакцията на човек.
Джузепе Джена
Има няколко неща, които едно момиче не може да забрави, Ри. Една от тях е целувка с точния човек.
Джули Джеймс
Наистина мисля, че всичко се свежда до страх. Толкова се тревожеше какво ще си мислят хората около нас, тя забрави за... мен.
Джули Киблър
Един човек може да стои много, когато е буден. Но когато дойде сън, той заслужаваше да забрави всичко. Сънят трябва да е като смъртта.
Долтън Тръмбо
Изчислено е, че една трета от всички корали за изграждане на рифове, една трета от всички сладководни мекотели, една трета от акули и лъчи, една четвърт от всички бозайници, една пета от всички влечуги и една шеста от всички птици са насочени към забрава.
Елизабет Колбърт
След няколко години забелязвате, че скръбта ви е променила. Той се е настанил във вас. Целият ви следващ живот е създаден от него. Не минава ден, в който да не изпитате скръб. Никога няма да забравите. Тя се превърна в част от вас - това, което сте сега.
Елисабет Нуребек
Щастието правеше всичко нередно и установих, че така или иначе нещата се оказаха наред. Щастието беше забрава...
Ема Хийли
Не можете да очаквате да стигнете до пристанището, ако за известно време сте верни в своите молитви и медитации, а след това за известно време забравите Бога.
Емет Фокс
Предишна
1
2
3
4
5
6
(Текуща)
7
8
Следваща