Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Забрава" - страница 2
Толкова кратка е любовта и толкова е дълга забравата.
Пабло Неруда
Децата порастват твърде бързо. Трябва да го забравите. Забравете възрастта. Тогава всичко ще бъде по-добре, отколкото е.
Джеймс Матю Бари
Една от най-големите заблуди на обикновения човек е да забрави, че животът е затворник на смъртта.
Емил Чоран
Каква е разликата между оптимист и песимист? Оптимистът се смее, за да забрави, а песимистът забравя да се смее.
Том Боде
Част от нея живее в Тенеси. Толкова съм извън кръга. И като човек съм извън кръга. По природа съм в забрава.
Ан Патчет
Вината ми върви толкова бавно, че прошката и забравата винаги я догонват.
Марко Деневи
Той се чудеше дали това, което е приел за богатството на тишината, наистина е бедността да не бъде чут [...]. Как би могъл да забрави това, което винаги е знаел: няма мач с Божието мълчание.
Никол Краус
Мразя новини и информация и всичко, което заплашва да пробие балона на забравата, в който живея.
Огастин Бъроуз
Отнема само една секунда, за да се усмихне и забрави, но за някой, който се нуждае от това, може да продължи цял живот.
Стив Мараболи
Можете най-вече да забравите етнически или религиозни различия. Конкуренцията за по-голям дял от петролните постъпления стои зад голяма част от боевете.
Ед Харис
Умират само мисли, които са родени на случаен принцип. Другите мисли, които носим със себе си, без да ги познаваме. Те са се изоставили до забрава, за да могат да бъдат с нас през цялото време.
Емил Чоран
Забрави Исус, звездите умряха, за да можеш да се родиш.
Лорънс M. Краус
Смехът отваря сърцето и успокоява душата. Човек никога не трябва да приема живота толкова сериозно, че да забрави да се посмее на себе си.
Робин Шарма
Най-сигурният начин да запомните рождения ден на жена си, е да го забравите поне веднъж.
Джоузеф Косман
Причината, поради която писателят пише една книга е – да я забрави. Причината, поради която читателят чете една книга е – да я запомни.
Томас Улф
Успокойте се. Както греховете, така и добрите ви дела ще бъдат изгубени в забрава.
Чеслав Милош
Човек, който е получил благодеяние, е длъжен цял живот да помни за това, а човека, оказал благодеяние, трябва веднага да забрави за това.
Демостен
Когато вие достигнете самообладание и се научите да контролирате своите страсти, вие ще забравите, какво е това отчаяние.
Махатма Ганди
Неблагодарността показва най-добре ползата от благодеянието: облагодетелствания е успял да забрави за своята предишна нужда.
Хуго Щайнхаус
Целта ми е да забравя болката в живота. Забрави болката, подиграй й се, намали я. И се смей.
Джим Кери
Човек има само един начин да бъде безсмъртен на земята: той е длъжен да забрави, че е смъртен.
Жан Жироду
Китайският народ е принуден да забрави клането на Тянанмън. Нямаше публичен дебат за събитието, няма официално извинение. Медиите нямат право да го споменават. И днес хората са преследвани и затваряни за разпространение на информация за това.
Ма Дзиен
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
Следваща