Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Депресия" - страница 6
Глупавите хора, които се опитват да ме управляват, ме изпращат в остра депресия.
Тад Уилямс
Подобно на тези редки състояния, които карат собствената имунна система на човека да се самонапада, депресията е разстройство, при което азът атакува себе си.
Терънс Риъл
В крайна сметка да изглеждаш готино е най-добрият лек за депресия!
Тиш Джет
Изправени сме пред далеч по-голям риск от психологическа депресия, отколкото от икономическа рецесия.
Тод Бъкхолдс
Революционната идея на когнитивната терапия е, че депресията не е емоционално разстройство. Всички лоши чувства, които имаме при депресия, произтичат от негативни мисли, следователно лечението трябва да е свързано с предизвикване и промяна на тези мисли.
Том Батлър-Бодън
В рая те догонва депресията, понеже тук е пълно с мъртъвци.
Тони Кушнер
Чувство на депресия; чувство на неудовлетвореност; чувства на празнота в лицето на цялата тази случайност - направена от случайността, отново.
Уилям Бойд
Не, не е моето време, лято и пролет. Прекалено е лека. Това е твърде забавно. Много по-добре е зимата, толкова е уютно да се увиеш в депресия в зимния мрак...
Арналдур Индридасон
През февруари облачното небе не е толкова мрачно, колкото неутрално и неясно. Това е важен фактор в общото преживяване на депресия сред местните жители. Снегът хруска под ботушите ви и полепва по панталоните ви, по маншетите, а щом влезете вътре, снегът полепва по психиката ви и накрая трябва да отидете на лекар. Миналото попива в теб в това време, защото настоящето липсва почти изцяло.
Чарлз Бакстър
Можете да премахнете депресията, без да правите някого щастлив. Можете да излекувате безпокойството, без да научите някого на оптимизъм. Можете да върнете някого на работа, без да подобрите работата му. Ако всичко, към което се стремите, е да намалите лошото, ще постигнете само средното и ще пропуснете напълно възможността да надхвърлите средното.
Шон Акор
Депресията е обратната страна на творческото вдъхновение, но може да бъде полезна. Казва ти да спреш за малко. Можете да станете толкова напълно погълнати от света на творческата работа, че това да доведе до някакъв дисбаланс в живота ти.
Шон Тан
Депресията е сериозно, често подценявано психично разстройство.
Яел Адлер
Комедията е капризна дама. Ако тя те игнорира, то депресията е осигурена.
Адам Сандлър
Разбирането на разликата между здравословния стремеж и перфекционизма е от решаващо значение за поставянето на щита и вдигането на живота ви. Изследванията показват, че перфекционизмът пречи на успеха. Всъщност това често е пътят към депресия, тревожност, пристрастяване и жизнена парализа.
Брене Браун
Рисковете за сърдечни заболявания, инсулт, депресия, диабет, астма и дори много видове рак са засегнати от свързаните с травмата промени в системата за реакция на стрес. Емпатията и връзката засягат физическото, а не само психическото уелнес и здраве.
Брус Пери
Когато бях на 11 изпаднах в голяма депресия. Имаше много общо с климата и екологичната криза. Мислех, че всичко е толкова грешно и нищо не се случва и няма смисъл от нищо.
Грета Тунберг
Научаването за изменението на климата предизвика моята депресия на първо място. Но също така това ме измъкна от моята депресия, защото имаше неща, които можех да направя, за да подобря ситуацията. Вече нямам време да се депресирам.
Грета Тунберг
Когато сте в средата на депресията си, обърнете внимание на нея, защото, никога не знаете къде може да ви доведе.
Гуинет Луис
Безсловесността на депресията е страховито преживяване. Не можете да се обаждате на приятелите си, писането на имейл е извън вас, не можете да поставите писалка на хартия. Заболяването е крах на безсмислието, липсата на структура, срив на формата.
Гуинет Луис
Като дете страдах от тежка депресия. Всяка вечер си лягах ридаейки. Спомням си, че се опитах да накарам главата си да избухне, затаих дъх, мислейки си, че ако ме намерят с взривена глава, ще съжаляват. Имаше време, когато си мислех, че няма да доживея до двадесет и една.
Дани Голдбърг
Глупавите работни места редовно предизвикват чувство на безнадеждност, депресия и отвращение към себе си. Те са форми на духовно насилие, насочени към същността на това какво означава да си човек.
Дейвид Грейбър
Моят девиз е плюй на всички. Искам да живя така, както аз искам, а аз не както диктува скучната общественост. Хората боледуват и изпадат в депресия изключително по тази причина, че изгонват дълбоките си желания. Ако това е твоето желание, значи е правилно. Ти си център на Вселената.
Денис Родман
Предишна
1
2
3
4
5
6
(Текуща)
7
8
Следваща