Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Депресия" - страница 4
Всички знаем, че не съществува болка без известна съпътстваща депресия.
Джери Хол
...нищо не лекува депресията така, както активната дейност.
Олга Токарчук
Има много погрешни схващания за депресията - предимно негативни. За съжаление, тъй като депресираните хора мислят негативно за депресията и нейното лечение, те не получават помощ, което позволява депресията да се влоши, което води до по-негативно мислене, което поражда порочен кръг на страдание.
Питър МакУилямс
...ние сме обучени като деца, за да получаваме добри оценки, да получаваме добра работа, да имаме добър съпруг, да получаваме деца, да напредваме. Във всичко това получаваме нещо друго: тревожност и депресия.
Питър МакУилямс
Тъй като депресията е генетично биологично заболяване, като диабет или ниско ниво на щитовидната жлеза, това не е липса на характер, мързел или нещо, от което мога да се "откъсна" - това би било като да се опитам да се откъсна от зъбобол.
Питър МакУилямс
Депресията е болест, която ограбва живота от смисъл. Излекувайте болестта. Тъй като депресията се лекува, ентусиазмът, благосъстоянието и усещането за целта на живота ще се върнат.
Питър МакУилямс
Това беше депресията в мен: една огромна, безплодна скална градина - без градината.
Питър МакУилямс
Продължаващото успешно лечение на депресията ми е единствената най-важна положителна стъпка, която съм предприел в живота си, оттук и ентусиазмът ми по темата.
Питър МакУилямс
Депресията е болест и не е необходима част от здравословния начин на живот.
Дейвид Бърнс
Въпреки че никое лечение никога няма да бъде панацея, изследователските проучвания показват, че когнитивната терапия може да бъде полезна за различни нарушения в допълнение към депресията.
Дейвид Бърнс
Когнитивната терапия е бързодействаща технология за промяна на настроението, която можете да се научите да прилагате сами. Тя може да ви помогне да премахнете симптомите и да изпитате личен растеж, за да можете да сведете до минимум бъдещите разстройства и да се справите по-ефективно с депресията в бъдеще.
Дейвид Бърнс
Франклин Делано Рузвелт в крайна сметка стана най-големият либерален лидер на Съединените щати на 20 век, но той започна като фискален консерватор. Неговото величие се основава в желанието му да промени решението си, за да спаси страната си от Голямата депресия.
Абхиджит Банерджи
...освен чувството за депресия и главоболие имаше и недоволството от себе си, което изпитват дисциплинираните хора, когато от слабост на волята не правят това, което са намислили.
Маркус Вернер
Така ни направиха по-умни. Тревожността и депресията са странични ефекти.
Марта Уелс
Духовната депресия или нещастие в християнския живот много често се дължи на неспособността ни да осъзнаем величието на Евангелието.
Мартин Лойд-Джоунс
Крайната причина за духовна депресия е неверието. Защото, ако не беше неверието, дори дяволът не можеше да направи нищо. Именно защото ние слушаме дявола, вместо да слушаме Бог, ние слизаме пред него и падаме преди неговите атаки.
Мартин Лойд-Джоунс
Депресията се представя в три аспекта, в три форми. Първата е това, което наричаме нормална депресия, и тя е тази, която почти всички от нас познаваме най-добре. Има болката и чувството на загуба, които неизбежно са част от принадлежността към разумен вид, към същества, които мислят за бъдещето.
Мартин Селигман
Оптимизмът е инструмент с определен ясен набор от ползи: бори се с депресията, насърчава постиженията и създава по-добро здраве.
Мартин Селигман
Положителната емоция, отчуждена от упражнението на характера, води до празнота, до неавтентичност, до депресия и, с напредването на възрастта, до пронизващото осъзнаване, че се нервим, докато умрем.
Мартин Селигман
Едно от притесненията ми за Америка е епидемията от депресия, в която сме били. Една от възможностите за това е, че "аз" става все по-голям и по-голям, а "ние" става все по-малък и по-малък.
Мартин Селигман
Все още го учудва как са могли да бъдат подведени от нейната личност в Единадесета година. Това е, което депресията прави на човек, тя го променя напълно.
Мелина Маркета
В крайна сметка, семената на депресията не могат да се вкоренят в благодарно сърце.
Анди Андрюс
Предишна
1
2
3
4
(Текуща)
5
6
7
8
Следваща