Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Депресия"
Рецесия е, когато съседът ти изгуби работата си; депресия е, когато ти изгубиш своята.
Хари С. Труман
Въпреки че тогава не бях наясно с това, опитът да израсна по време на Голямата депресия трябваше да окаже дълбоко влияние върху интелектуалната ми и професионална кариера.
Лорънс Клайн
Депресия - това е неспособността да създаваш бъдеще.
Роло Мей
Всяка депресия трябва да посрещаме с усмивка! Депресията ще помисли, че сте идиот и ще избяга!
Робърт Де Ниро
Мизерните провали на капиталистическите икономики в Голямата депресия бяха основни причини за световните социални и политически бедствия.
Джеймс Тобин
Мисля, че ако има голяма депресия, може да има някаква надежда.
Лорънс Ферлингети
Отрицателните модели на мислене могат да бъдат изключително измамни и убедителни и промяната рядко е лесна. Но с търпение и упоритост, вярвам, че почти всички индивиди, страдащи от депресия, могат да се подобрят и да изпитат чувство на радост и самочувствие отново.
Дейвид Бърнс
Депресията е замразен страх.
Зигмунд Фройд
Депресията е подобна на дама в черно. Ако тя е дошла, не я гони, а я покани на масата, като гост, и я послушай това, което възнамерява да каже.
Карл Густав Юнг
Аз, не мисля, че никой е непрекъснато щастлив, ъ-ъ, освен идиотите, нали знаете. Знаете ли, трябва да имате моменти на депресия.
Руб Голдбърг
Вие до голяма степен сте конструирали своята депресия. Не ти е дадена. Следователно можете да го деконструирате.
Албърт Елис
Този, който контролира обемът пари в нашата страна, се явява абсолютен собственик на цялата промишленост и търговия. И когато вие разберете, че цялата система се контролира лесно по един или друг начин от няколко могъщи хора на върха, тогава на вас не ви е нужно да се обяснява, как възникват периоди на инфлация и депресия.
Джеймс Гарфийлд
По този начин използването на фиатни пари е по-оправдано при финансиране на депресия, отколкото при финансиране на война.
Карол Куигли
Ако успеем да се измъкнем от тази депресия, тази дума ще бъде закрепена в сърцата на американския народ за години напред.
Франклин Делано Рузвелт
Харесва ми мисълта, която запазва полъха на плът и кръв и предпочитам хиляда пъти идея, която се издига от сексуално напрежение или нервна депресия до празна абстракция.
Емил Чоран
Човешките тела са предназначени за редовна физическа активност. Заседналият характер на голяма част от съвременния живот вероятно играе съществена роля в епидемичната честота на депресия днес. Много проучвания показват, че пациентите с депресия, които се придържат към режим на аеробни упражнения, се подобряват колкото тези, лекувани с лекарства.
Андрю Уейл
Доказано е, че масажната терапия облекчава депресията, особено при хора, които имат синдром на хронична умора; други проучвания също предполагат полза за други популации.
Андрю Уейл
При мен започна депресия. Не стане нищо сериозно: нито крокодилски сълзи, нито транквиланти, нито отсъствие на апетит, нито желание да се затвориш в себе си и да не виждаш никого. Просто се уморих от всичко.
Анна Гавалда
Когато си тръгнах, установих, че има и други, които се чувстват по същия начин. Ще се срещнем, те щяха да дойдат да ме издирят, ще си поговорим за бъдещето. И открих, че депресията и песимизмът им бяха толкова остри, колкото и моите.
Уоле Шоинка
Мисля, че депресията поражда у мен спешна нужда да пиша, но също така вярвам, че ежедневният стрес и дори положителният стрес от интензивното щастие могат да ме принудят да изразя себе си чрез написаната дума.
Франческа Лия Блок
Годините на икономическата депресия бяха години на политическа реакция и затова икономическата криза породи световна мирна криза.
Артър Хендерсън
Родителите ми бяха деца по време на Голямата депресия от 30-те години и това ги беляза. Особено баща ми, който видя бедност в своя квартал Бруклин, Ню Йорк; възрастни, застанали в така наречените "линии за хляб", деца, просещи по улиците.
Бил О'Райли
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
5
6
7
8
Следваща