Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Съпруга"
Най-трудният ми двубой беше с първата ми съпруга.
Мохамед Али
Изневяра е, когато няма какво да кажеш на съпруга си, защото всичко вече е казано на друг.
Франсоаз Саган
Любовницата е бутилка с вино, съпругата е бутилка от вино.
Шарл Бодлер
Щастието е взискателно, като законна съпруга, и вятърничево, като любовница.
Жан Жироду
Не мога да разбера тези глави, които обикалят американските университети, обяснявайки как пишат стихове: Това е все едно да обикаляте, обяснявайки как спите със съпругата си.
Филип Ларкин
Съпругата ми и аз имаме пет деца и причината да имаме пет деца е, защото не искаме шест.
Бил Козби
Зад всеки успял мъж стои жена, а зад нея - съпругата му.
Граучо Маркс
Наистина добра съпруга няма нужда да драматизира ежедневието.
Марлене Дитрих
Истинският акт на брака се случва в сърцето, а не в балната зала или църквата или синагогата. Това е избор, който правите - не само в деня на вашата сватба, но отново и отново - и този избор се отразява в начина, по който се отнасяте към съпруга или съпругата си.
Барбара де Анджелис
Съпругата създава климата, а съпругът прави времето.
Дон Аминадо
Хората си купуват бански костюми с по-голямо внимание отколкото си търсят съпруг или съпруга. А правилата са същите. Огледай за нещо, с което ще се чувстваш удобно, докато го носиш. И остави място за увеличаване.
Ерма Бомбек
Целомъдрената съпруга трябва да се показва пред хората единствено с мъжа си, а когато него го няма да си остава невидима, седейки си у дома.
Плутарх
Като алкохолик, ти не можеш да оцениш какви са чувствата на съпругата ти или на децата ти. Но сега се реванширам за това. Опитвам се да спечеля доверието на семейството си обратно.
Морис Гиб
Никой не ме познаваше, докато не срещнах съпругата си Лулу. Нейната майка постоянно питаше: "Кой от двамата е Морис?" В продължение на шест месеца тя смяташе, че Лулу се среща с Бари.
Морис Гиб
Аз съм египетски мюсюлманин, образовал се в Кайро и Ню Йорк и сега живея във Виена. Съпругата ми и аз прекарахме половината от живота си на север, половината на юг. И изпитахме от първа ръка уникалната природа на човешкото семейство и общите ценности, които всички споделяме.
Мохамед ел Барадей
Ако нямах семейство, съпругата ми и аз щяхме да водим много по-романтично и номадско съществуване.
Дейвид Маккалъм
Жените никога няма да бъдат толкова успешни, колкото мъжете, защото нямат съпруги, които да ги съветват.
Дик Ван Дайк
След 45 години брак, когато имам спор със съпругата си, ако не сме съгласни, правим каквото иска. Но, когато се съгласим, правим каквото искам!
Жак Пепен
Сластолюбивият мъж прави жена си разпътна и похотлива; съпругата на порядъчния и добродетелен човек става скромна и целомъдрена.
Плутарх
Преди да срещна съпруга си, никога не се бях влюбвала, въпреки, че няколко пъти съм пристъпвала в любовта.
Рита Ръднър
Моята последна радост и щастие е да бъда съпруга и майка.
Мелиса Етъридж
Идеалната съпруга е тази, която остава вярна на вас, но се опитва да бъде също толкова очарователна, сякаш не е била.
Саша Гитри
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
5
6
7
8
Следваща