Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Криза" - страница 6
Кризата е близка среща от третия вид.
Гай Финли
А човек, който не прави нищо по време на криза, е толкова лош, колкото човек, който го причинил.
Грег Айлс
Някои хора казват, че трябва да уча за климатолог, за да мога да "разреша климатичната криза". Но климатичната криза вече е решена. Вече разполагаме с всички факти и решения. Всичко, което трябва да направим, е да се събудим и да се променим.
Грета Тунберг
Някои хора казват, че климатичната криза е нещо, което всички сме създали. Но това е поредната удобна лъжа. Защото ако всички са виновни, тогава никой не е виновен.
Грета Тунберг
Климатичната криза е едновременно най-лесният и най-трудният проблем, с който сме се сблъсквали. Най-лесният, защото знаем какво трябва да направим. Трябва да спрем емисиите на парникови газове. Най-трудното, защото сегашната ни икономика все още е напълно зависима от изгарянето на изкопаеми горива и по този начин унищожава екосистемите, за да създаде вечен икономически растеж.
Грета Тунберг
Разрешаването на климатичната криза е най-голямото и сложно предизвикателство, пред което хомо сапиенс някога е бил изправен. Основното решение обаче е толкова просто, че дори малко дете може да го разбере. Трябва да спрем нашите емисии на парникови газове.
Грета Тунберг
Моето послание е, че ако не ни е грижа за климатичната криза и ако не действаме сега, почти никой друг въпрос няма да има значение в бъдеще.
Грета Тунберг
Твърде дълго време политиците и хората на власт се измъкваха без да правят нищо за борба с климатичната криза и екологичната криза.
Грета Тунберг
Намираме се в момент от историята, в който всеки с някаква представа за климатичната криза, която заплашва нашата цивилизация - и цялата биосфера - трябва да говори на ясен език, без значение колко неудобно и неизгодно може да бъде това.
Грета Тунберг
Когато бях на 11 изпаднах в голяма депресия. Имаше много общо с климата и екологичната криза. Мислех, че всичко е толкова грешно и нищо не се случва и няма смисъл от нищо.
Грета Тунберг
Ако наистина имаше криза и ако тази криза беше причинена от нашите емисии, щяхте поне да видите някои признаци. Не само наводнени градове, десетки хиляди мъртви хора и цели нации, изравнени на купища съборени сгради. Ще видите някои ограничения. Но не. И никой не говори за това.
Грета Тунберг
Отначало, когато чух за изменението на климата, бях отрицател на климата. Не мислех, че се случва. Защото, ако наистина имаше екзистенциална криза като тази, която би застрашила нашата цивилизация, ние нямаше да се фокусираме върху нищо друго. Това ще бъде нашият първи приоритет. Така че не разбрах как се сумира това.
Грета Тунберг
Имах чувството, че бях единственият, който се интересуваше от климата и екологичната криза. Родителите ми не се интересуваха от това, съучениците ми не се интересуваха от това, роднините ми не се интересуваха от това. Искам да кажа, че никой, когото познавах, не се интересуваше от това и се чувствах като единствения.
Грета Тунберг
Много хора изглежда имат този двоен морал. Те казват едно, а след това правят друго. Те казват, че климатичната криза е много важна и въпреки това не правят нищо по въпроса.
Грета Тунберг
Искам политиците да дадат приоритет на въпроса за климата, да се съсредоточат върху климата и да го третират като криза.
Грета Тунберг
Бил съм на път и съм посещавал много места и съм срещал хора от цял свят. Мога да кажа, че изглежда почти еднакво навсякъде, където съм бил: климатичната криза се игнорира от отговорните хора, въпреки че науката е кристално ясна.
Грета Тунберг
Не ме интересуват омразата и заплахите от отрицателите на климатичната криза. Просто ги игнорирам.
Грета Тунберг
Няма по-верни избори от тези, направени в криза, решения, направени без преценка.
Даниел Х. Уилсън
Мениджърите могат да губят много време в началото на криза, като отричат, че нещо се е объркало. Пропуснете тази стъпка.
Джак Уелч
Ако сте в разгара на криза на средната възраст, можете да си купите кабриолет, да имате връзка или да подобрите размера на бюста си. Но най-вероятно ще бъдете най-щастливи, ако спасите живота на кучето.
Джен Ланкастър
Същността на африканската криза е основно нейната крайна бедност и следователно невъзможността да мобилизира от собствените си ресурси дори най-малкото минимални ресурси за справяне с някоя от кризите в общественото здраве, пред които е изправена Африка.
Джефри Сакс
Капацитетът е налице, кризата е катализаторът. Но кризата е единственият катализатор? И колко дълго можем да поддържаме изключителни нива на изпълнение? Част от този потенциал може да бъде достигнат чрез коучинг, а изпълнението може да бъде устойчиво, може би не на свръхчовешки нива, но със сигурност на нива, далеч по-високи, отколкото обикновено приемаме.
Джон Уитмор
Предишна
1
2
3
4
5
6
(Текуща)
7
8
Следваща