Цитати на тема "Продължение" - страница 8
Каквато и симбиоза да съществуваше между нас, беше истинска, осезаема и сега, без нейното присъствие, можех да усетя отсъствието й, сякаш тя беше продължение на моята собствена личност. Тя беше, осъзнах, онази ужасна, нещастна част от мен, която трябва да бъде заключена и закована завинаги - като лудата на Джейн на тавана. Тя беше нефилтрираната версия, суровостта, която никой никога не трябва да вижда. Тя беше всяка нечестива мисъл, всяко забранено желание, станало реално и вътрешно.
Кристин Манган
Имам чувството, че животът ми се движи напред с две отделни скорости, едната с обичайното темпо, с нейните предсказуеми ритми и познати обитатели, а другата бърза напред, размазване от цветове, звук и усещане. Сега ми е ясно, че в продължение на двадесет години съм минавал през движенията на всеки ден като тъпо животно, нито смеех да се надявам на различен вид живот, нито дори знаех достатъчно, за да го пожелая.
Кристина Бейкър Клайн
...Ако някой става политик и отива в Народното събрание, ако иска да работи за България, той трябва да се изложи на тези рискове... дори да бъде обвиняван в продължение на пет години абсолютно несправедливо, дори срещу него да се заведат дела, дори да бъде осъден несправедливо. Трябва да поеме тези рискове, защото е тръгнал да работи за България. Ако системата е лоша, той трябва да носи пръв рисковете от състоянието на тази система, защото, ако политиците не ги поемат, ако депутатите не ги поемат тези рискове, ако магистратите не ги поемат, тези рискове изцяло падат върху обикновения гражданин. Така че или някой пресреща рисковете и ги изпробва, изпробва цялата система на собствената си кожа, или прехвърля всичко върху хората и не разбира какво им се случва.
Иван Костов