Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Продължение"
Няма значение дали ще наблюдавате човешкия живот в продължение на четиридесет или десет хиляди години. Какво ново ще видите?
Марк Аврелий
Сълзите на жените са продължение на разговора с други средства.
Марчело Мастрояни
Войната е само продължение на политиката с други средства.
Карл фон Клаузевиц
Недостатъците на човека се явяват като продължение на неговите достойнства. Но ако достойнствата продължават повече, отколкото трябва, и се проявяват не тогава, когато трябва, и не там, където трябва, то те се считат за недостатъци.
Владимир Ленин
В мителшпила, Капабланка играе най-силно от всички, но той твърде често е склонен да разчита на интуицията си и заради това изучава позицията повърхностно и избира не най-доброто продължение.
Александър Алехин
В шахмата няма нищо по-трудно, от това да избереш от две примерно равни по сила продължения, които често и биват единствено верните.
Зигберт Тараш
Социалната мрежа не е алтернатива на приятелство, а неговото продължение.
Марк Зукърбърг
Никой не ме познаваше, докато не срещнах съпругата си Лулу. Нейната майка постоянно питаше: "Кой от двамата е Морис?" В продължение на шест месеца тя смяташе, че Лулу се среща с Бари.
Морис Гиб
Етичните дебати са като камъни в поток. Водата тече около тях. Не сте виждали нито една биологична технология, задържана в продължение на една седмица от нито един от тези дебати.
Рей Кързуайл
Китайците казват, че е по-добре да не ядете нищо в продължение на три дни, отколкото да пиете чай за един ден.
Халед Хосейни
Не всяко продължение е развитие.
Балтазар Грасиан
Моята китара не е нещо. Тя е мое продължение. Тя е това което съм.
Джоун Джет
Всяка дипломация е продължение на войната с други средства.
Чжоу Енлай
За мене най-важното нещо е усещането за продължение. Знаете колко хубаво нещо е да пътувате.
Едуард Хопър
Тя си помисли колко ценно е да може да познава друг човек в продължение на много години. В него имаше несравнимо богатство.
Алис Уокър
Има хора, които стават по-умни, ако не кажат нито дума на никого в продължение на осем последователни дни.
Карл Краус
Не мога да мина под земята в продължение на година, десет години, през целия си живот, в очакване на свободата да ми бъде предоставена. Свободата е нещо, което трябва да вземете за себе си.
Кори Доктороу
В продължение на 10 или 11 години имах деца, написах четири или пет книги и работех през цялото време.
Ан Енрайт
Родителите ми постоянно се карат. Но в същото време те постоянно празнуваха всички годишнини от сватбата си. Изглежда, че те просто празнуваха това, което са живели заедно в продължение на толкова много години, без да се убиват.
Марина Абрамович
Музиката беше около мен в продължение на дълго време и ще остане и след Рей Чарлз. Просто исках да оставя своята следа, да оставя нещо добро в музиката след мен. Това е голям рекорд, черешката на тортата, но музиката е основното меню.
Рей Чарлс
Прочетох "Островът на съкровищата" за първи път в университета. И тогава започнах да забелязвам колко неразрешени са някои неща. По-късно разбрах, че Стивънсън се интересува от продължения и се чудех дали щеше да се върне към него, ако беше живял по-дълго.
Андрю Моушън
В продължение на двеста и петдесет години, от втората половина на осемнадесети век нататък, капитализмът е доминиращата социална реалност. През последните сто години марксизмът беше доминиращата социална идеология. И двете бързо биват заменени от ново и много различно общество. Новото общество – и то вече е тук – е посткапиталистическо общество... Центърът на тежестта в посткапиталистическото общество – неговата структура, неговата социална и икономическа динамика, неговите социални класи и неговите социални проблеми – е много различен от тази, която доминираше през последните двеста и петдесет години.
Хенри Минцбърг
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
5
6
7
8
Следваща