Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Състрадание" - страница 4
Нека обединим света чрез състраданието към нашите деца.
Кайлаш Сатяртхи
Исус не прекарва много време в дискусии относно триединството или първородния грях или въплъщението, които са занимавали по-късните християни. Той обикаляше, вършейки добро и проявявайки състрадание.
Карън Армстронг
Състраданието е ключът към исляма и будизма и юдаизма и християнството. Те са дълбоко сходни.
Карън Армстронг
От всички много лидери, които съм срещал в живота си, никой не ми направи по-дълбоко впечатление от Нелсън Мандела. Неговата смелост, състрадание, смирение и мъдрост не са били успоредни на световната сцена, а самият той е траен източник на вдъхновение.
Клаус Шваб
Трябва да правим грешки, така се учим на състрадание към другите.
Къртис Ситенфелд
Състрадание е скръб, придружена от идеята за едно зло, което е постигнало другиго, за когото си представяме, че ни е подобен.
Барух Спиноза
Честността е качеството, което ценя най-много у хората - честността и състраданието.
Брук Шийлдс
Да простиш не означава да забравиш; да простиш означава със състрадание, с болка в душата да кажеш: когато дойде Страшният съд, аз ще стана и ще кажа: не го осъждай, Господи.
Антоний Сурожски
Страданието ни превръща в егоисти, понеже ни поглъща изцяло и само по-късно, когато ние се отдадем на спомени, то ни учи на състрадание.
Маргьорит Юрсенар
Небето не е човек, но трябва да има нещо повече от небето, състрадание и любов, но аз им позволих да избледнеят от паметта и да изпаднат в забрава.
Бохумил Храбал
Всеки акт на доброта и състрадание към другите се умножава, когато те от своя страна го предават. Един по един светът става по-добро място. Услугата наистина е подаръкът, който продължава да дава.
Джоан Борисенко
Прошката включва автентичното приемане на собствената ни достойнство като хора, разбирането, че грешките са възможности за растеж, осъзнаване и култивиране на състрадание и осъзнаването, че разширяването на любовта към себе си и другите е лепилото, което държи вселената заедно. Прошката... не е набор от поведения, а отношение.
Джоан Борисенко
Ако жените разбират под еманципация приемането на мъжката роля, тогава наистина сме загубени. Ако жените не могат да осигурят противовес на слепотата на мъжете, агресивното общество ще стигне до своите лунатични крайности с непрекъснато нарастваща скорост. Кой ще защити презрените животински способности на състрадание, съпричастност, невинност и чувственост?
Джърмейн Гриър
Навсякъде, където отида, виждам едно и също нещо. Виждам същото състрадание към хората, които живеят на половин свят. Виждам същата загриженост за събитията извън тези граници. И все повече виждам същото убеждение, че можем и трябва да се обединим, за да спрем бича на СПИН и бедността.
Едуард де Боно
Женското състрадание е много по-дълбоко и по-силно от мъжкото.
Елеонора Дузе
Помагай когато можеш; направи всичко тогава - но кога е невъзможно вече да се помогне, забравяй! Обърни глава! Съвземи се! Състраданието е за спокойни времена. Не е за дни, когато рискуваш живота си. Погребвай мъртвите и поглъщай живота! Ще ти е нужен. Жалейката е едно, фактите са друго. Човек не скърби по-малко, ако вижда действителността и я приема. Само така ще остане жив."
Ерих Мария Ремарк
Да обичаш някого от състрадание, означава да не го обичаш истински."
Милан Кундера
Работата ми е по-малко насилствена, защото сме склонни да пишем това, което искаме да четем... и не се интересувам толкова от ужасни книги. Всяко насилие, за да пасне добре на криминален роман, трябва да има състрадание.
Ан Клийвс
Водата отразява всичко, което среща. Това е толкова обичайно, че си мислим, че водата е синя, а всъщност няма цвят... Но водата, славната вода навсякъде, ме научи, че ние сме повече от това, което отразяваме или обичаме. Това е работата на състраданието: да прегърнем всичко ясно, без да налагаме кои сме и без да губим кои сме.
Марк Непо
Но състраданието е по-дълбоко нещо, което чака отвъд напрежението при избора на страна. Състраданието на практика не изисква от нас да се отказваме от истината за това, което чувстваме, или от истината за нашата реалност. Нито пък ни позволява да минимизираме човечността на тези, които ни нараняват. По-скоро от нас се иска да познаваме себе си достатъчно, за да можем да останем отворени за истината на другите, дори когато тяхната истина или тяхната неспособност да живеят според тяхната истина ни е наранила.
Марк Непо
Мъдростта и състраданието трябва да се превърнат в доминиращите влияния, които ръководят нашите мисли, думи и действия.
Матийо Рикар
Медитацията е свързана с култивиране на градивни емоции, като алтруизъм, състрадание.
Матийо Рикар
Предишна
1
2
3
4
(Текуща)
5
6
7
8
Следваща