Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Професия" - страница 8
Колкото по-възрастен ставаш в тази професия, толкова повече има хора, с които никога повече не би работил.
Лив Улман
Професорите също се дразнят, може би по-често от другите хора, въпреки че поради професията им лудостта им се забелязва по-рядко.
Майкъл Грубер
Аз съм твърде ленив, че да бъда режисьор. Това е самотна професия. Ти винаги трябва да бъдеш първият, който се появява на площадката, и винаги трябва да бъдеш последният, който я напуска.
Майкъл Дъглас
Човек често среща хора, крайно интелигентни и опитни в професията си, които щом излязат от нейните рамки, изведнъж се оказват посредствени до невъзможност.
Богомил Райнов
Важното в актьорската професия е да можеш да се смееш и да плачеш. Ако трябва да плача, мисля за сексуалния си живот. Ако трябва да се смея, мисля за сексуалния си живот.
Гленда Джаксън
Да улови значителността на живота е дълг на актьора, да го разясни - негов проблем, да го изрази - негово посвещение. Да бъдеш актьор е най-самотната професия на света. Оставаш сам със концентрацията и въображението си, и това е всичко което имаш. Да бъдеш добър актьор не е лесно. Да бъдеш човек е дори по-трудно. Аз искам да бъда и двете преди да умра.
Джеймс Дийн
Бях най–щастливата и най-високоплатена жена в тази [актьорската] професия.
Дороти Ламур
Аз съм за живота. Заобикалям се с красиви неща. Работя усилено, за да имам по-добър живот. Тази професия ми позволява да постигна това посредством хората, които срещам. Щастлива съм – не затова, че съм момиче от кориците, – а затова, че мога да срещна всички тези хора, да изживея тези приключения, да пътувам толкова удобно. Но въпреки това все още ми е трудно. Нищо не идва лесно. Всичко, което съм спечелила, е само мое дело и на никой друг.
Леа Седу
От всички професии, най-голяма заслуга за укрепването на американското семейство има проституцията.
Брендън Френсис
Писателството е професия, която придобиваш..., занимавайки се с писателстване.
Симон дьо Бовоар
Нужно е военният човек да има колкото характер, толкова и дух; тези, които притежават в повече дух и по-малко характер, са най-непригодни; нещо като кораб, чиито мачти не съответстват на баласта му; за предпочитане е много характер и малко дух. Мъжете, които притежават съвсем малко дух и достатъчно характер, често успяват в тази професия; необходима е толкова основа, колкото и височина. Главнокомандващ с голям дух и също такъв характер е Цезар, Ханибал, принц Южен и Фридрих.
Наполеон Бонапарт
Може да звучи наивно, но смятам, че не можеш да седиш в тази професия, ако тя не те иска и не те обича...
Мартина Вачкова
Учител, който нищо не научава от своите ученици, не е избрал подходящата професия.
Шарлота Волф
А и винаги гледната точка на един луд е по-безобидна и по-лесно се приема от хората. В същото време пък в устата на един луд можеш да вкараш много истини, които иначе не биха се преглътнали. Това е великото нещо, което можем да правим в "Комиците" – можеш да си правиш майтап с хората от името на разни образи. ... И аз никога няма да зарежа лудостта – винаги я използвам в професията си.
Христо Гърбов
Пръвата най-древна професия се държи на ентусиазма на младите професионалистки.
Валентин Домил
Главният ръководител, който трябва да ни направлява при избора на професия, е благото на човечеството и нашето собствено усъвършенстване. Но не бива да си мислим, че тези два интереса могат да се окажат враждебни и да влязат в борба един с друг и че единият трябва да унищожи другия: човешката природа е така устроена, че човек може да постигне своето усъвършенстване само като работи за усъвършенстването на своите съвременници, в името на тяхното благо.
Карл Маркс
Някак съдбата е била благосклонна към мен. Но това не е дошло даром. Имало е много лишения. Хората виждат само блясъка на нашата професия, но аз познавам и двете страни на медала.
Димитър Рачков
Политиката е втората най-стара професия. Мисля че е твърде близка до първата.
Роналд Рейгън
Не мога да обясня на друг радостта и щастието, които получавам от преподването. Това е повече от професия, това е обсебване, призвание, това е страст, защото аз обичам да преподавам ... Обичам да преподвам така както художникът обича да рисува, както певецът обича да пее, както музикантът обича да свири. Всеки силен човек обича да участва в състезания.
Уилям Лайън Фелпс
Обичам актьорството, обичам да работя. Чувствам се щастлив с тази професия. Някой ми беше казал, че само два процента от хората в Гилдията на киноактьорите си изкарват прехраната единствено с филми. Останалите имат допълнителни доходи от странични занимания. Това е.
Денис Хопър
Предишна
1
2
3
4
5
6
7
8
(Текуща)
Следваща