Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Професия" - страница 7
Така че, когато обмислите архетипния, историческия и културния произход на каквото и да правите, това ви дава усещане, че вашата професия може да бъде призвание, а не просто работа.
Джеймс Хилман
Винаги съм бил уверен в това, че ако ти не можеш да изкараш пари от актьорската професия, ти или си непростимо глупав или трагично нещастен.
Джон Малкович
Важно е да запомните, че Великобритания беше първата страна, която се индустриализира, така че мисля, че има сериозен аргумент да се каже, че тук е основана моята професия.
Джони Айв
Женска професия на практика означава професия, която мъжът презира.
Джордж Гисинг
Любовта е емоционална привързаност. Ако не обичате работата или професията си, не можете да бъдете истински успешен. Любовта винаги се увеличава и умножава.
Джоузеф Мърфи
Не мисля, че на някого е можеш да разкажеш, как трябва да се играе. Навярно може да се дават съвети, но всеки трябва да намери своят път в професията. Да обясниш това е невъзможно.
Джуди Денч
Притеснява ме обезценяването на думата "дизайн". Сега се чувствам някак неудобно да ме наричат дизайнер. Всъщност предпочитам немския термин Gestalt-Ingenieur. Apple и Vitsoe са сравнително самотни гласове, които се отнасят сериозно към дисциплината дизайн във всички ъгли на своя бизнес. Те разбират, че дизайнът не е просто прилагателно, което да поставите пред името на продукта, за да повишите по някакъв начин изкуствено стойността му. Все по-малко хора разбират, че дизайнът е сериозна професия; и за нашето бъдещо благополучие се нуждаем от повече компании, които да приемат сериозно тази професия.
Дитер Рамс
Професията прави артиста психолог - наистина всеки герой ти изследваш, като доктор пациент.
Дмитрий Дюжев
Личната вина и отговорността на жертвите нямаха значение; жертвите са подбрани според класова принадлежност и професии.
Дъглас Смит
Професията на наказателното адвокат помагаше на жаждата за победа и естетиката на процеса на познанието, хладното и емоционално откъснат от познаваемия обект. Също игра на ума, като и в математика, само че вместо цифри - човешки съдби.
Елена Котова
Когато политиката вече не е мисия, а професия, политиците стават по-самоцелни от държавните служители.
Еманюел Макрон
Професията на духовниците е основана на заблуждения, суеверия и шарлатанство.
Жан Мелие
Щастливи са мъжете, които изведнъж откриват, при разкриването на професия, удовлетворението на своите досега несигурни желания и правилото, за което са създадени. Още по-щастливи са онези, които, са богати на противоречиви страсти, намират в тази професия своя собствен ключ, решението на вътрешното си същество и точката на баланс между тенденциите, които ги разкъсват!
Жозеф Кесел
Но няма почивка за тези, които професионално пишат, по-скоро това е постоянна мизерия в живота на писателя. Надеждата и болката са спътници; Надежда за комфорт в професията си и болка, защото това никога няма да се сбъдне.
Зоран Живкович
Аз съм актьор, и това е моята професия. Аз не съм кино звезда, кино звездата не е професия.
Кевин Спейси
Научихте се да съдите хората по техните действия, а не по тяхното богатство, име или професия.
Кери Уилкинсън
Новите технологии драстично ще променят естеството на работата във всички отрасли и професии.
Клаус Шваб
Технологиите ще революционизират почти всеки сектор, което ще доведе до гибелта на много традиционни професии. Икономическата и политическата власт ще се определят по-малко от размера на една държава, отколкото от нейното технологично превъзходство.
Клаус Шваб
Професии като адвокати, финансови анализатори, лекари, журналисти, счетоводители, застрахователни агенти или библиотекари могат да бъдат частично или напълно автоматизирани много по-рано, отколкото може да се мисли.
Клаус Шваб
Израснах зад кулисите, понеже не считам актьорската професия за романтична. Но слава Богу, в индустрията не всички са такива мърморещи циници.
Кристоф Валц
Една от най-опасните и най-добре пазени тайни на медицинската професия е епидемията от анестезиолози, които са пристрастени към собствените си лекарства.
Кристофър Макдугъл
Клоунът не е професия, това е мироглед.
Леонид Енгибаров
Предишна
1
2
3
4
5
6
7
(Текуща)