Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Професия" - страница 4
Голям, многостранен талант, творческа смелост и огромен запас от творческа енергия ви помогнаха да се реализирате в актьорската професия, да успеете както в киното, така и на театралната сцена. Всички ваши творби са интересни и необикновени. Те с право заслужават най-високата оценка от експерти и зрители.
Владимир Путин
Аз съм просто обикновен човек, който има необикновена професия.
Джулия Робъртс
Една от най-странните характеристики на тази професия, е че когато ние писателите се уморим да пишем на дадена тема, разпускаме като пишем за друга.
Дан Симънс
Ако в професията, която сте си избрал, има някакви неочаквани препятствия, утешавайте се с мисълта, че няма занятие без такива.
Джейн Фонда
Първото задължение на университета е да учи на мъдрост, а не на професия; на характер, а не на техники.
Уинстън Чърчил
В моята професия трябва да си много силен в себе си, за да блокираш отхвърлянето и да блокираш мненията и коментарите, които се случват.
Мелани Грифит
Тази държава е чудовищна! Любимите професии на жителите му са злодейство, изтезания, страдания, саморазправа. И с всичко това я обичам? Обичам я заради нейната абсурдност. За нейната чудовищност. В това виждам известен висш смисъл, който не може да бъде схванат от никаква логика...
Андрей Макин
Втората най-древна професия е журналистиката.
Федерико Фелини
През цялата история цивилното население и политическите владетели са говорили за мир. Ние никога не сме били свободни от война. Войникът, чиято професия е войната, разбира, че мирът трябва да бъде наложен от превъзходна военна мощ. Сигурността на поражението е единственото ефективно възпиращо средство, което можем да използваме, за да поддържаме мира. Освен това можем да бъдем силни, без да сме агресивни.
Бари Голдуотър
Науката е великолепно нещо, ако човек не е принуден да изкарва хляба си чрез нея. Всеки трябва да печели препитанието си, след като избере професия, за която е сигурен, че е в състояние да овладее. Само когато не сме длъжни да даваме отчет някому, можем да намерим радост в научните занимания.
Алберт Айнщайн
Аз съм актьор. И за мен това е възможност да се срещна с хора. Едно от предимствата на професията ми е, че влизам в контакт с много хора.
Жерар Депардийо
Към разсейващите професии принадлежат особено моите лекционни курсове, които провеждам тази зима за първи път и които сега струват много повече време, отколкото ми харесва. Междувременно се надявам, че втория път този разход на време ще бъде много по-малък, в противен случай никога не бих могъл да се примиря с него, дори практическата (астрономическа) работа трябва да доставя много повече удовлетворение, отколкото ако човек донесе на B няколко по-посредствени глави, които иначе биха спрели на А.
Карл Фридрих Гаус
Тази зима изнасям два лекционни курса на трима студенти, от които единият е средно подготвен, другият по-малко от умерен, а на третия липсва както подготовка, така и способности. Такива са принципите на математическата професия.
Карл Фридрих Гаус
Аз съм циганин, в известен смисъл. Това е условие на моята професия.
Крисчън Слейтър
Професията на футуролога е надежда. Тя може да се заема до края на света.
Лешек Кумор
На мен ми харесва ненадежноста на актьорската професия. Тя кара през цялото време да се държиш във форма. Без порции добър стрес напълняваш и ставаш предсказуем.
Лиъм Нийсън
Актьорството, не е професия за възрастни.
Лорънс Оливие
Всички убийци виждат бъдещето в розово, това е част от професията.
Луи-Фердинан Селин
Между жената и професията няма голяма разлика: двете искат много усилия, за да ги придобиеш, и много малко, за да ги загубиш.
Веселин Георгиев
Дисциплината се базира на гордостта от професията на войника, педантичното отношение към детайлите и взаимното уважение и доверие. Дисциплината трябва да бъде навик; толкова дълбоко вкоренен, че да е по-силен от вълнението от битката или от страха от гибелта.
Джордж Патън
...Достойнство може да придаде тази професия, в която ние не се явяваме робски оръдия, а самостоятелно творим в своята сфера...
Карл Маркс
Във всички професии всеки усвоява определен израз на лицето и определено държане, за да изглежда такъв, за какъвто иска да го вземат; затова може да се каже, че светът се състои само от маски.
Франсоа дьо Ларошфуко
Предишна
1
2
3
4
(Текуща)
5
6
7
8
Следваща