Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Професия" - страница 3
Обучете се за професия, която не съществува.
Дейвид Мамет
Филмът не е лесно занимание. Има много професии, които са трудни и снимането на филми е една от тях.
Джордж Лукас
Към подобни празни приказки би могло да се добави още: че винаги, когато определена изключителна професия е съчетана със специфични недостатъци, тя почти сигурно е отделена от някои други недостатъци.
Карл Фридрих Гаус
В този бизнес известноста трае в течение на няколко секунди. Вие можете да станете известни за миг, но хората ще продължават да губят интерес към лицата, понеже нови идват всяка секунда. Днес аз съм известна. Утре няма да бъда. Това е нормално. Аз разбирам, че всичко ще свърши така, както е и започнало - за миг. Но аз ще отида по-далече. Ако Вие сте актьор и тъгувате по този повод, то вие сте избрали грешна професия.
Кийра Найтли
А вървя към човек, към хората за да постигна смисъл в моята професия на архитект и строител.
Льо Корбюзие
Ние прекарваме по-голямата част от времето си в американското здравеопазване, за да коригираме грешките, които или ние в професията причиняваме, или нашите пациенти, без да го осъзнават, причиняват на себе си.
Мехмет Оз
Писането не е професия, това е пристрастяване.
Нийл Гейблър
Производството и други неквалифицирани професии, които са били работни места в профсъюзите, позволявали на хората да живеят живот от средната класа, изчезват както поради изчезването на синдикатите, така и поради глобалния характер на икономиката.
Анди Стърн
Ако намерите професия, която обичате и прекарвате целия си живот в това, достатъчно ли е?
Роджър Ебърт
Промяната на професията е едно от най-странните възможни вътрешни пътувания.
Анри Мишо
Никоя индустрия не е имунизирана и нито една професия не е безопасна. Всички ние трябва да започнем да мислим от гледна точка на собствените си вътрешни сили, нашата устойчивост и находчивост, способността ни да се адаптираме и да разчитаме на себе си и семействата си.
Стивън Пресфийлд
Мразя истории, в които човек има професия и никога не го виждате да работи, като всички онези прекрасни филми на Кари Грант, където той е хирург и никога не го виждате в операционната зала.
Том Улф
Всеки човек, според мен, е длъжник на професията си.
Френсис Бейкън
Търговията е майката на изкуствата, науките, професиите и през този двадесети век се превърна в изкуство, наука, професия.
Гордън Селфридж
Животът е мисия, а не кариера. Кариерата е професия, мисията е кауза. Кариерата пита: Какво имам в това за мен? Една мисия пита: Как мога да направя разлика?
Шон Кови
Добра или зла е човешката природа? Никой икономист не може да се захване с професията си, без да обмисли този въпрос, и въпреки това всички те изглежда. И изглежда, че всички те смятат, че човешката природа е в основата си добра, иначе няма да бъдат изненадани от ефектите от дерегулацията.
Джейн Смайли
Актьорството е трудна професия. Повече от всичко, то изисква настойчивост.
Джефри Дийн Морган
Актьорската професия е добра в това, че запълва целият ти живот, поглъща всичко в себе си, в това число и личното време.
Дмитрий Дюжев
Ако жената има професия, на нея не и е нужен мъж - достатъчен е любовник.
Алфред Капю
Майка ми беше учителка - изпитвам най-голямо уважение към професията - трябват ни страхотни учители - не бедни или посредствени.
Кондолиза Райс
Журналистиката е порочна професия, но има самокоригиращ се механизъм. Правилото на журналистиката е: говорете с всички.
Лорънс Райт
Бих ли станал професионален шахматист, ако отново ми се налагаше да избирам професия днес? Никога, в никакъв случай!
Ян Тиман
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
5
6
7
8
Следваща