Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Професия" - страница 2
Има нещо в това да дадете всичко на професията си. На италиански манията не е непременно отрицателна. Това е изкуството да влагате цялата си енергия в едно нещо; това е изкуството да превърнеш дори това, което ядеш за обяд, в архитектура.
Ренцо Пиано
Управлението на парите е професия, включваща много фалшификати - хората казват, че могат да победят пазара, а всъщност не могат.
Робърт Шилър
Професията на филмов режисьор може и трябва да бъде толкова висша и ценна; че никой човек, който се стреми към него, не може да пренебрегне каквито и да било знания, които ще го направят по-добър филмов режисьор или човек.
Сергей Айзенщайн
Целият свят е компетентен да съди моите картини, с изключение на тези, които са от моята професия.
Уилям Хогарт
Архитектурата винаги е била много идеалистична професия. Става въпрос за това да направим света по-добро място и той да работи за поколенията, защото хората отиват на почивка и го търсят.
Франк Гери
Най-трудната професия е да бъдеш човек.
Хосе Марти
Имах късмет, че в моята професия има един плюс: можеш да изглеждаш като идиот.
Виле Вало
Когато станеш известен, да си известен става твоята професия.
Джеймс Карвил
По различни причини винаги съм се чувствал аутсайдер. Не знам как да се класифицирам в икономиката. Аз съм самотник. Не обичам груповото мислене, което, ако не друго, стана по-важно в икономиката. Освен това голяма част от ценностите, които притежавам, не са основните ценности в професията.
Джеймс Хекман
Хубавото за моята професия е, че мога да го върша до деня, когато умра.
Кандис Камерън Бюр
Има голямо различие между вижданията по различни политически въпроси от фискален стимул до финансово регулиране. Моята надежда и моята амбиция за икономическата професия са, че с напредването на нашите знания, тези дискусии ще се стеснят в техния фокус и че това ще спомогне за по-разумно разработване на политики по пътя.
Ларс Питър Хансен
Политиката е професия сериозна, сложна и - в истинския й смисъл - благородна.
Дуайт Айзенхауер
Чувствам се принуден да говоря на език, който в известен смисъл е съвсем нов и който аз, който съм прекарал по-голямата част от своя живот във военната професия, никога не бих предпочел да използвам. Този нов език е езикът на атомната война.
Дуайт Айзенхауер
Любопитна особеност на нашата професия: мъжете завиждат много по-силно на жените, отколкото те на тях.
Сара Бернар
Медицината е единствената професия, която непрестанно се стреми да унищожи причината за съществуването си.
Джеймс Брайс
Човек е по-добър гражданин на Съединените щати, когато също така е лоялен гражданин на своя щат, на своя град, на семейството си, на своята професия или занаят, към своя колеж или своята ложа. ... Защото само чрез благородството на своите стремежи ние можем да развием най-доброто у себе си и да дадем на тази страна цялото предимство на нашето велко наследство.
Луис Брандайс
Вие сте в една професия, в която абсолютно всички ви казват своите мнения, които са винаги различни. Това е една от причините Джордж Лукас да не започне отново да режисира.
Франсис Форд Копола
Журналистиката е професия, чиято работа е да обяснява на другите това, което тя собствено не разбира.
Алфред Хармсуърт, лорд Нортклиф
Писането е единствената професия, при която никой не ти се подиграва за това, че не печелиш пари."
Жул Ренар
Моите собствени мечти за щастие се сбъднаха в тази велика държава. Станах Мистър Вселена, станах успешен бизнесмен. И въпреки, че някои хора да казват, че все още говоря с лек акцент, достигнах върха на актьорската професия.
Арнолд Шварценегер
Моето изкуство и професия е да живея.
Мишел дьо Монтен
За професията на актьора говорят твърде много глупости. Не съм уверен, че хората разбират, какво означава всъщност да бъдеш актьор.
Бен Кингсли
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
5
6
7
8
Следваща