Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Професия"
Говорят, че политиката е втората по древност професия. Но аз стигах до извода, че тя има много общо с първата.
Роналд Рейгън
Всяка професия е заговор срещу непосветения.
Джордж Бърнард Шоу
Политиката е единствената професия, за която не се предвижда необходимата подготовка.
Робърт Луис Стивънсън
Най-добрата поличба за успех на човека в неговата професия е да смята, че той е най-добрият на света.
Джордж Елиът
Геройството е една от най-кратко практикуваните професии.
Уил Роджърс
Може да е вярно, че хората, които са обикновени математици, имат определени специфични недостатъци, но това не е по вина на математиката, тъй като това е еднакво вярно за всяка друга изключителна професия.
Карл Фридрих Гаус
Такъв е престижът на Нобеловата награда и на това място, където стоя, че ме подтикват не да скърцам като благодарна или извиняваща се мишка, а да рева като лъв, горд от своята професия и от големите и талантливи хора, които са я практикували през вековете.
Джон Стайнбек
Писането не е професия, а призвание да бъдеш нещастен.
Жорж Сименон
Нека тогава истинските християни, с подходяща сериозност, се стремят във всичко да препоръчват своята професия и да заглушат суетните подигравки на невежите противници. Нека смело отстояват каузата на Христос в епоха, когато толкова много, които носят името християни, се срамуват от Него: и нека считат за възложено на тях важното задължение да спрат за известно време падането на страната си и, може би, за извършване на още по-широка услуга на обществото като цяло; не чрез ангажирана намеса в политиката, в която не може да не се признае, че има много несигурност; а по-скоро чрез онази сигурна и радикална полза от възстановяването на влиянието на религията и от повишаването на стандарта на морала.
Уилям Уилбърфорс
Наричат ме Шерлок Холмс. Моята професия е да знам това, което не знаят другите.
Артър Конан Дойл
Краткият ми престой в болницата вече ме убеди, че медицинската професия отваря вратата за всеки, който държи на враждебността към човешката раса.
Дж. Г. Балард
Да бъдеш звезда не е професия, а случайност.
Лорън Бекол
Политиката трябва да стане извънщатна професия за всеки глражданин, който би искал да защитава правата и привилегиите на свободните хора и който би искал да запази всичко добро и плодотворно от нашето национално наследство.
Дуайт Айзенхауер
Не познавам професия, която би се нуждала за по-изискани форми и по-чисти нрави от театралната.
Дени Дидро
Актьорството е силно конкурентна професия. Има малко добри сценарии, а които са добри, са в сериозна конкуренция.
Мат Дилън
Аз считам театъра за сериозна професия, която прави или би трябвало да направи човека по-човечен, което значи по-малко самотен.
Артър Милър
Журналистиката е професия почти толкова древна, както... с няколко думи това е втората най-древна професия.
Робърт Силвестър
Не исках да бъда нищо и естествено не исках да се превърна в обикновена професия: всичко, което някога исках, беше да бъда себе си.
Томас Бернхард
Поетите са просто тези, които са направили професия и начин на живот, за да поддържат връзка с блаженството си.
Джоузеф Камбъл
Когато вие слушате, че дизайнерите се оплакват от своите професии, им кажете: "Не се увличайте, това са само дрехи".
Карл Лагерфелд
Строго погледнато, професията на актьора е професия на курва.
Майкъл Пит
През 50-те и 60-те години журналистиката не беше професия. Това не беше нещо, за което сте ходили в колеж - наистина беше по-скоро занаят. Имаше много момчета, които идваха да работят във вестници на копирното бюро или разносвачи, а след това по някакъв начин ставаха репортери и се учеха в работата.
Мат Таиби
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
5
6
7
8
Следваща