Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Тишина" - страница 6
Научи ни на любов, научи ни на равнодушие, научи ни на спокойствие и тишина.
Томас Харис
Великата музика не нарушава тишината от която се ражда.
Тонино Гуера
Харесвам своето спокойствие и тишина винаги, когато мога да го грабна.
Уоле Шоинка
Самодостатъчността не е само наркотици и тишина.
Уолтър Тевис
За да бъде щастлива, една жена трябваше да мисли усилено, по време на дълги часове на тишина, как да направи всяка малка крачка напред.
Фатима Мерниси
Колкото по-непокорно и тревожно е сърцето ни, толкова повече ни привличат спокойствието и тишината.
Франсоа Рене дьо Шатобриан
Моят свят е принуден да съществува в тишината вътре в мен, в противен случай силата му ще бъде загубена.
Анурадха Рой
Любовта върши чудеса в тишината.
Хърбърт Рийд
Една модерна болница е като Гранд Сентръл Стейшън - цялата врява и глъчка е пълна с пушещи лекари, медицински сестри, санитари, пациенти и посетители. Безалкохолни напитки се продават на всеки етаж и всички пият тези популярни отрови. Вонята на химикали дразни носа, докато успокоителните заместват тишината.
Хърбърт Шелтън
Поезията е сирак на тишината.
Чарлз Симик
Осъзнайте, че Тишината предлага винаги достъпна и почти неограничена възможност за събуждане на най-висшата концепция за Истината. Опитайте се да разберете, че самото Всемогъщество е абсолютна тишина; всичко останало е промяна, активност, ограничение. Следователно тихата концентрация на мисълта е истинският метод за достигане, пробуждане и след това изразяване на прекрасната потенциална сила на вътрешния свят.
Чарлз Ханел
През последните няколко години заспивах всяка вечер в същия този малък джоб, най-безпроблемното време, което можах да намеря. Едно и също нещо всяка вечер, нощ след нощ. Пълна тишина. Абсолютно нищо. Затова го избрах. Със сигурност знам, че нищо лошо не може да ми се случи тук.
Чарлс Ю
Ако сте въвлечени в интензивността на ситуациите на кресчендо, в интензивността на трагедията, може да започнете да виждате и хумора на тези ситуации. Както в музиката, когато чуем натрупването на кресчендо, внезапно, ако музиката спре, започваме да чуваме тишината като част от музиката.
Чогям Трунгпа
Рин спеше в мисълта на дъба. Неговите собствени спомени за времето и растежа продължаваха да бръмчат и подобно на езерце, тишината му се отразяваше обратно.
Шанън Хейл
Наскоро успях да видя новия свят - тишината, спокойствието и свободата, която ще донесе със себе си. Това е много утешително знание за мен, защото вече знам, че това, което си представям, в крайна сметка се превръща в реалност.
Шари Арисон
Свикнали сме с действията на хората, а не с тяхната тишина.
В. С. Притчет
Ще остана погребан в тишината и тъмнината; Ще бягам от света.
Валери Ларбо
Единственият начин да се култивира спокоен ум е чрез засаждане на семена на тишината.
Гай Финли
Докторе, в това писмо ще ви обясня всичко. Всичко е свързано с брат ми - русокосо румено момче, чиито тъмни очи винаги гледаха в далечината. И в нещо друго... В черната тишина.
Геза Чат
Мирът не е нещо, което се случва случайно. Мирът е като мълчанието; винаги е там. Липсата на хармония в живота ни е като шум, наложен върху тишината. Въпросът не е как да се създаде мир, а как да се живее по начин, който елиминира шума.
Гейбриел Казънс
На острова, където Арне остава единственият жител, думите губят значението си, превръщайки се в проста конвенция. Арне реши да не облича предметите със звуци и да остане в тишина.
Гуидо Сгардоли
Страданието е страдание, само когато страдаш в тишина, в самота. Болка пред публиката, пред очите на любящите милиони вече не е болка. Това е общност.
Дейв Егърс
Предишна
1
2
3
4
5
6
(Текуща)
7
8
Следваща