Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Тишина" - страница 2
Излъгваме се, когато си мислим, че общуваме помежду си чрез словото. Ако между нас няма дълбочина на тишината, думите не предават нищо - това е празен звук. Разбирането се случва на нивото, където двама души се срещат дълбоко в мълчание, отвъд всякакво вербално изразяване.
Антоний Сурожски
Тъмнината е да пространство, каквато е тишината, за да звука, тоест интервалът.
Маршал Маклуън
Човек се познава по тишината, която пази.
Оливър Херфорд
Когато дъбът падне, цялата гора отеква с падането му, но сто жълъди са засети в тишина от незабелязаният бриз.
Томас Карлайл
...беше необходимо да обичаш тишината, но преди да можеш да обичаш тишината, трябваше да имаш шум.
Колъм Маккан
Музиката не е в нотите, а в тишината помежду им.
Волфганг Амадеус Моцарт
А тишината винаги е най-голямото изкушение.
Маркъс Зюсак
Той се чудеше дали това, което е приел за богатството на тишината, наистина е бедността да не бъде чут [...]. Как би могъл да забрави това, което винаги е знаел: няма мач с Божието мълчание.
Никол Краус
Природата ни е дала способността да не мислим за смъртта, защото ако мислим за нея, светът ще бъде в тишина и ступор.
Франческо Гуичардини
Със сигурност има нещо в невъзмутимото спокойствие на природата, което обзема нашите малки тревоги и съмнения; гледката към тъмносиньото небе и струпващите се звезди отгоре сякаш придава тишина на ума.
Джонатан Едуардс
Няма тишина като тишината на първите студени нощи през есента.
Карсън Маккълърс
Студ и тишина. Няма нищо по-тихо от снега. Небето крещи, за да го достави, стотици банши, летящи на ръба на виелицата. Но щом снегът покрие земята, тя утихва като сърцето ми.
Лори Халсе Андерсен
Хората много се страхуват от тишината. Страхуват се до смърт, защото не знаят какво означава тя. Аз обичам тишината. Тя е полезна.
Мики Рурк
Гласът е подарък за човека; той трябва да бъде ценен и използван, за да се изяви колкото се може по-пълно човешката реч. Безсилието и тишината вървят ръка за ръка.
Маргарет Атууд
Повечето хора се ужасяват от тишината.
Е. Е. Къмингс
Ако можех, винаги бих работила в тишина и неизвестност и нека моите усилия бъдат съдени според резултатите, които са постигнали.
Емили Бронте
В епоха, в която езикът е сила, тишината е репресия, насилие.
Ейдриън Рич
Рисуването е тишина за ума, а музиката за окото.
Орхан Памук
Възстановяване на тишината е привилегия на обкръжаващите ни предмети.
Самюъл Бекет
Само в тишината можеш да чуеш словото. Само в пълна тъмнина да видиш звездите. И великият танц винаги се танцува на края на пропастта, над страшната бездна.
Урсула Ле Гуин
Денят на писане може да бъде в известен смисъл твърде кратък, но всъщност това е дълга поредица от часове, в продължение на месеци, и там има тишина.
Ан Енрайт
Елементите, които трябва да напиша, са място, бюро, позната стая. Имам нужда от някои от книгите си там, имам нужда от тишина. ... Представям си, докато пиша. Събирам това, което ми трябва, за да имам това нещо живо.
Марк Странд
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
5
6
7
8
Следваща