Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Корен" - страница 7
В крайна сметка сега живея не в нашия разумен свят, а в древния, заблуден, в света на корените от минус-единици.
Евгений Замятин
Там където има корени, там обикновено се развиват и клони.
Едуард Бърнет Тайлър
Ориенталистите не се интересуват от индивиди, нито могат да говорят за тях; вместо това те се занимават с изкуствени образувания, които може да имат корените си в популизма на Хердер.
Едуард Саид
Има три вида насилие: едно, чрез нашите дела; две, чрез нашите думи; и три, чрез нашите мисли. ... Коренът на всяко насилие е в света на мислите и затова обучението на ума е толкова важно.
Екнатх Еасваран
Подцених ниското ниво на капацитет. Подцених и културните корени на корупцията.
Елен Джонсън Сърлиф
Думата е зърно с връх и корен.
Елена Чижова
Може би за някои хора влюбването е експлозия, фойерверки срещу черно небе и треперене, бушуващо в земята. Един пламтящ момент. За мен това се случва от месеци, тихо като покълнало семе. Любовта се промъкна през мен, разпръсквайки корени около сърцето ми, докато, за миг на око, зеленото й разчупи мръсотията: скрито в един момент, там следващия.
Емили Хенри
Проблемите в настоящето често имат корен в миналото.
Ерик ван Ластбейдър
Търпението е дърво, чиито корени са горчиви, а плодовете са много сладки.
Игор Вагин
- Растежът има своя сезон. Има пролет и лято, но има и есен и зима. И след това отново пролетта и лятото. Докато корените не са прекъснати, всичко е наред и всички да бъдат добре.
Йежи Кошински
Той се отнасяше с Корен точно както с прости числа. За него прости числа бяха основата, на която разчитаха всички други естествени числа; и децата бяха основата на всичко, което си заслужава в света на възрастните.
Йоко Огава
Какво е честа, ако не храната на гордостта, а какво е богатството, ако не корена на скъперничеството, а любовта не е ли източник на страстта, която похищава скъпоценната свобода на сърцето.
Йохан Музеус
Самият спомен е като дърво: той се корени във времето и расте с него, става все по-великолепен.
Йоханес Йенсен
Знаеше, че коренът на яростта тече във вените му, но това не му помогна да се сдържа. Бурна вълна от емоции обля и го разтърси.
Коджи Сузуки
Задълбочаващата се интеграция на Сърбия във френската мрежа от съюзи след 1905, която се корени както във финансови, така и във геополитически императиви.
Кристофър Кларк
Изкоренеността изкоренява всичко, освен нуждата от корени.
Кристофър Лаш
Цялото изкуство, както и цялата любов, се корени в душевната болка.
Алфред Щиглиц
Пея за твоята преминаваща красота, форма, която фиксирам във Вечното, преди ревнивата съдба да те превърне в пепел, за да подхраниш корените на живота.
Леополд Сенгор
Традициите са нашите корени и профил на това кои сме като личности и кои сме като семейство. Те са нашите корени, които ни дават стабилност и чувство за принадлежност - те ни заземяват.
Лидия Матичио Бастианич
Чувствам, че днес важността на ролята на баба и дядо в семейството не се оценява напълно; децата обикновено нямат възможност да се обогатят от непосредствена близост и силни взаимоотношения със своите баби и дядовци. Знам колко важни бяха тези взаимоотношения в живота ми и колко голяма част от основното разбиране, което имам за живота и неговите ценности, се корени в отношенията ми с баба и дядо ми.
Лидия Матичио Бастианич
Въпреки това бих бил лицемер да не предвидя, че добрите намерения, които донесох на принца, ще бъдат и коренът на злото на някой друг човек, дори само защото пътят към къщата на дявола е един и същ за добрия човек и лошо - и пътуването също толкова необходимо и за двамата. Времената се променят, но природата на хората не.
Майкъл Енис
Дайте на тези, които обичате, криле, за да летят, корени, за да се върнат, и причини, за да останат.
Далай Лама
Предишна
1
2
3
4
5
6
7
(Текуща)
8
9