Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Корен" - страница 2
Доста се интересувам от абсолютните корени на разказа, защо изобщо разказваме истории: откъде идват чудовищата.
Ан Енрайт
Силата на неизпълнените желания е коренът на цялото човешко робство.
Парамаханса Йогананда
Цялата вселена е Божият космически филм и че индивидите са просто актьори в божествената пиеса, които сменят ролите си чрез прераждане; Дълбокото страдание на човечеството се корени в твърде тясното идентифициране с текущата си роля, а не с режисьора на филма или Бог.
Парамаханса Йогананда
Растете като палма на Божия хълм Сион; макар и разклатен от ветрове, но коренът е бърз.
Самюел Ръдърфорд
Истинската преданост е непрекъсната възприемчивост към истината. Истинската преданост се корени в страхопочитание и благоговейна благодарност, но такава, която е ясна, обоснована и интелигентна.
Согиал Ринпоче
Естетиката на архитектурата трябва да се корени в по-широка представа за човешките дейности като ходене, почивка и общуване. Архитектурата мисли как тези дейности могат да получат добавена стойност.
Том Мейн
Езикът няма да бъде в крак с образованието, няма да отговаря на съвременните нужди, ако не им позволяват да се развие от сока и корена, да ферментира в мая.
Владимир Дал
Ако сравня аритметиката с дърво, което се разгъва нагоре в множество техники и теореми, докато коренът му забива в дълбините, тогава ми се струва, че е тласък на корена.
Готлоб Фреге
Копнежът за мир се корени в сърцата на всички хора. Но стремежът, който в момента стана толкова настоятелен, не може да претендира за такава амбиция като водеща към вечния мир или решаване на всички спорове между нациите.
Алва Мюрдал
Говорят, че нито едно дърво не може да израсте до рая, ако корените му достигна ада. Двупосочно движение е заложено в природата на махалото.
Карл Густав Юнг
Учеността е сладкия плод на много горчив корен.
Катон Стари
Всъщност хората не желаят промяна, никаква промяна – а и ксенофобията има много дълбоки корени. Само че ние прогресираме, ние трябва да прогресираме – ако искаме да излезем сред звездите.
Робърт Хайнлайн
Човек трябва да разрешава всички конфликти без отмъщение, агресия и възмездие, защото коренът на всичко е любовта.
Мартин Лутър Кинг
Естествено съм оптимист, но моята основа за надежда се корени в разбирането ми за човешката природа.
Ал Гор
Ние наричаме нашата диалектика материалистична, защото нейните корени не са в небето и не в дълбините на нашия "свободен дух", а в обективната реалност, в природата.
Лев Троцки
В различни епохи и в различни социални среди човек обича, мрази и се надява по различни начини. Както дървото чрез корените си храни своите цветя и плодове със сока на почвата, така човек намира подхранване за своите чувства и мисли, дори най-високите, в икономическата основа на обществото.
Лев Троцки
С узряването на плодовете през есента листата започват да изсъхват и дърветата, поемайки сока си от земята чрез корените, се възстановяват и се възстановяват до предишната си твърда структура. Но силният въздух на зимата ги компресира и втвърдява.
Витрувий
Пеенето на лебедите е забележителен разказ, призоваващ – дори завладяващ – да се свържем със собствените си корени на предците, да потърсим собствената си вътрешна мъдрост и да възстановим собствените си вътрешни гласове!
Маргарет Старбърд
Никога световните пари не са били толкова дълго отрязани от техните метални корени.
Мъри Ротбард
Коренът на всички желания и страхове е един - стремежът към щастие.
Нисаргадатта Махарадж
Почти всеки уикенд, аз и съпругата ми водим разговор да живеем в страната. Предполагам, че това е свързано с остаряването и чувството, че искам да хвърля някои от нещата, които съм правил през последните 20 години, и да се върна към корените си.
Андрю Моушън
Любовта е голямата награда и купчината боклук. Любовта е духовен корен и единственото нещо, което прави живота си струва да се живее. Любовта е малък вкус на винаги и голяма хапка на нищо. А любовта е всичко между тези крайности.
Робърт Фулам
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
5
6
7
8
9