Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Корен"
Вярата, че има само една истина и че самият той притежава това, ми се струва най-дълбокият корен на всяко зло, което е в света.
Макс Борн
Да познаваш и да обичаш друг човек - в това е и коренът на всяка мъдрост.
Ивлин Уо
Народ без знанието за миналата си история, произход и култура е като дърво без корен.
Маркъс Гарви
Музиката ми имаше корени, които бях изкопал от собственото си детство, музикални корени, заровени в най-тъмната почва.
Рей Чарлс
Дълбоко в корените си всички цветя пазят светлината.
Теодор Рьотке
Човек е безсмъртен благодарение на познанието. Познанието мисленето са коренът на неговият живот, неговото безсмъртие.
Георг Хегел
Коефициентът на интелигентност на съществото, наречено тълпа, е корен квадратен от броя на хората в нея.
Тери Пратчет
Ако се запасиш с търпение и проявиш старание, то засетите семена на знанието непременно ще дадат добър урожай. Корените на учението са горчиви, но плодовете - сладки.
Леонардо да Винчи
В природата коренът се намира във влагам, върха - при слънцето и растението се формира от една неудовлетвореност към друга... Да се живее - означава всеки миг да се изпитва в това недостатък: да се изменя, за да се достигне нещо, - и така преминавайки в състояние на някаква си недостатъчност.
Пол Валери
Понякога да се замислиш за нещата е грешка, произтичаща от гордост, но предполагам, че живееш вътре в един момент с години, движиш се с него и усещаш как расте и пуска корени, докато докосне всичко, което виждаш.
Колъм Маккан
Свободата живее в сърцата, делата и духа на хората и тя всеки ден трябва да бъде добивана и обновявана. В противен случай, като отрязано от живителните му корени цвете, свободата ще изсъхне и загине.
Дуайт Айзенхауер
Повечето религиозни истории и митологии имат някакъв подобен корен, някакъв глобален архетип.
Мейнард Джеймс Кийнан
Корените на поражението, положени от някои от елементите на нашата партия през две-три години след 1980, направиха победата трудно постижима.
Нийл Кинък
Предполагам, че съм се превърнал в нещо като жив паметник в Португалия. Но аз съм от семейство с корени по целия свят, така че идеята за патриотизъм не е много силна в мен. Моята страна е страната на Чехов, Бетховен, Веласкес - писатели, които харесвам, художници и артисти, на които се възхищавам.
Антонио Лобо Антунеш
Всички писатели имат корени, от които черпят - пътуване, работа, семейство. Корените ми са в науката и това е плодородна почва за фантастика.
Алан Лайтман
Икономическите и политическите корени на конфликтите са твърде силни, за да се преструваме, че създаваме трайно състояние на хармонично разбиране между хората.
Алва Мюрдал
Алчността е корен на всички злини.
Джефри Чосър
Ирационалността е квадратният корен на всяко зло.
Дъглас Хофстатър
Човекът е създаден, за да живее в обществото; отделете го от него, изолирайте го и мислите му ще се объркат, характерът му ще се ожесточи, в душата му ще се зародят стотици най-нелепи страсти, в ума му ще пуснат корени налудничави идеи – като див трънак сред пустото поле.
Дени Дидро
Разбирам, че хората искат да се придържат към корените си.
Марая Кери
Всички неща трябва да дойдат на душата от нейните корени, от мястото, където е засадено.
Тереза Авилска
Нашият живот е подобен на островите в океана и дърветата в гората, чиито корени се преплитат в подземните дълбочини.
Уилям Джеймс
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
5
6
7
8
9