Цитати на тема "Ужас" - страница 8
Вчера ни дадоха за срока книжките, а мойта ужас и срам,
Ах, ти училище, лошо мъчилище, дай, боже, да изгориш!
Ах, вий учители, лоши мъчители, дай, боже, да измрете!
Слабо по български, френски и алгебра, на татко как ще я дам.
Татко изпъди ме, продавам вестници, изкарвам хляба си с труд.
Във най-скоро време научих и покера, и други каквито щеш.
Стоян Миленков (певец)
...Всеки страх овързва с ужас душата и я смущава; той прави човека бездеен и безпомощен. А страхът от суеверия е най-безпомощният и най-парализиращият от всички страхове. Човек, боящ се от боговете, се бои от всичко: от земята, от морето, от въздуха, небето, тъмнината, светлината, шума, тишината, съня. Сънят дава отдих и успокоение за всички, освен за суеверния. Нещастната му душа бива тревожена от страховити видения и невероятни призраци, така че мъчителните му съновидения прогонват и самия сън. Но и събуждайки се, суеверният не счита своите видения за лъжовни, така че страхът не го оставя нито в съня му и нито наяве.
Плутарх
Когато се захванах с актьорството, аз вече бях избрала да съм в очите на хората. Наистина има известно напрежение, но то си идва вътре от мен и не съм склонна да виня журналистите, че си вършат работата. Пределно наясно съм, че зрителите искат да знаят за известните, а авторите от пресата им дават това, което се търси. Просто не искам да влизам в капана, в който се улавят много звезди, където подробности от връзките им са обект на всякакви спекулации, включително особено неприятни. Затова аз и Том (тогавашният и годеник Том Круз) разговаряхме и двамата сме единодушни, че нямаме какво да крием и ще задоволяваме любопитството, доколкото позволява благоприличието, за да избегнем писане на измислици за отношенията ни. Но и да се пишат лъжи, ще го понеса. Важното е и хората да знаят, че не винаги когато се пишат ужасни неща за знаменитостите, те непременно наистина са подложени на съответния ужас.
Кейти Холмс