Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Ужас" - страница 6
Не може да бъде истински щастлив този, който не е изпитал ужас.
Торнтън Уайлдър
Докато всички желаем да живеем дълго, всички изпитваме ужас от това да сме стари!
Фани Бърни
Сега, когато арабските жени се изсипват по улиците с милиони, мъжете откриват с ужас, че те, а не жените, са били пленници на мечтата за харема.
Фатима Мерниси
Мисля, че военните фотографи не биха могли да понесат сцените на болки и кръвопролития, ако между тях и тези ужаси, които те снимат, не се намира камера.
Хелмут Нютън
Странно е, какъв ужас ние винаги изпитваме при вида на мъртвеца!
Хенри Райдър Хагард
Тя не щади този, който някога се е оказал в мелничните камъни на войната, оставяйки в паметта му картини на непонятен ужас, лишава го от здраве, мир и радост от живота, а след това го хвърля в ъгъла, където той се опитва да се върне краката му...
Шарлоте Линк
В страната, в която се е родила, завинаги затънала между проклятието на войната и ужаса на света, най-лошото се случваше постоянно.
Арундати Рой
...ето как човек трябва да живее, гледайки в бъдещето, да не чува ужасите, да не се прелъстява от глупави надежди.
Джон Банвил
Израснах в жанр - на уестърни, шпионски трилъри, научно-фантастични, фентъзи романи, романи на ужасите. Особено романи на ужасите.
Бенджамин Пърси
В истинска тъмнина времето няма мярка. Излиза, повлича и намеква за ужаса на вечността.
Блейк Крауч
Ужасът е да имаш дълбока сила в едната ръка и силен морален смисъл в другата и абсолютно никаква основа, на която да стоиш.
Брент Уийкс
Природата е гора на ужасите. Не е нужно да знам какъв нов начин е измислила да ме убие.
Виктор Метос
Отровата, на която бях свидетел в тази съдебна зала, преминавайки през този процес за втори път, ме ужаси и ме натъжи.
Виктория Готи
Всички искаха да станат мои последователи. От този необикновен успех ме обзе ужас. Нагледно видях каква сила има вярата и колко лесно е да я събудиш у хората. Само трябва да знаеш малко повече от онези, дето ти вярват. След това чудесата се правят лесно.
Владимир Бартол
Епосът има за предмет живота на хората и родината. Баладата, от друга страна, изобразява индивидуалния, личния и семейния живот на човек. Пред нас има картина на семейния живот на руското средновековие и този живот е пълен с ужаси.
Владимир Проп
Каквито и ужаси да си представя, тя ще се възстанови.
Владислав Ванчура
Ако хората започнат да изтласкват стереотипите за това какво представляват ангелите вместо тези пухкави, плюшени мечета ангели, тогава ще разберат, исторически, че са били ужасяващи в някои изображения. В Библията, от това, което си спомням, често реакцията на ангелите е реакция на ужас.
Даниел Трусони
"Франкенщайн" е произведение, богато на възможни значения, така че интерпретацията на шоуто на ужасите е валидна както всяка.
Дейв Морис
Тъмната страна на живота и ужасът от него принадлежаха на свят, който лежеше далеч от собствената му избрана малка атмосфера на книги и мечти.
Алджернън Блекууд
Не мога да изразя адекватно ужаса, който изпитвам към човек, който може да бъде толкова примитивен, че да прикрие лицемерието си под наметалото на религията и да заявя основната лъжа, която е извършил.
Джеймс Полк
Животът ми беше като целия живот, дълъг и тежък и изпълнен с тъга, объркване и ужас, плашещ, труден сън, прекъснат от кратки моменти на радост. И както е в живота на всички хора, моментите на радост никога не са достатъчно често и никога не са достатъчно дълги.
Джеймс Фрей
Ел Ей е огромно място, буквално и метафорично. Неговата красота и ужас. Необичайната му история. Неговото привличане и привлекателност. Неговото разнообразие и сегрегация.
Джеймс Фрей
Предишна
1
2
3
4
5
6
(Текуща)
7
8
9