Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Ужас" - страница 2
Хвърлянето на неща ме ужаси. Страдах от изключителна, парализираща тревожност, когато ставаше дума за нещо отдалечено атлетично. Дори не бих бягал да хвана училищния автобус, защото знаех, че ще пътувам и след това ще ме дразнят цяла година.
Огастин Бъроуз
Но проблемът ми с фентъзи и ужасите и свързаните с тях жанрове е, че понякога проблемите са нелогични.
Октавия Е. Бътлър
Погледнах назад към някои от моите по-рано публикувани истории с искрен ужас и угризения. Помислих си, колко съществуващи копия може да има, кой ги притежава и държат ли вратите си заключени?
Ричард Русо
Работата е свързана с търсене на всекидневен смисъл, както и на всекидневен хляб, както за признание, така и за пари, за удивление, а не за ужас; накратко, за някакъв живот, а не от умиране от понеделник до петък.
Стъдс Търкъл
Миналото не беше нито толкова добро, нито толкова лошо, колкото предполагаме: просто беше различно. Ако си разказваме носталгични истории, никога няма да се занимаваме с проблемите, пред които сме изправени в настоящето - и същото е вярно, ако с умиление предполагаме, че нашият собствен свят е по-добър във всяко отношение. Миналото наистина е друга страна: не можем да се върнем назад. Има обаче нещо по-лошо от това да идеализираме миналото - или да го представяме на себе си и на децата си като камара от ужаси: да го забравим.
Тони Джъд
Известната поговорка "Бог е любов", обикновено се приема, означава, че Бог е като нашето непосредствено емоционално угаждане, а не че значението на любовта трябва да има нещо като "другостта" и ужаса от Бога.
Чарлз Уилямс
Ужасен край е все пак по-добре, отколкото ужас без край.
Бернхард Шлинк
Любовта ми донесе самота и ужас.
Джеймс Фрей
Денят пред мен е изпълнен с Бог знае какви ужаси.
Джон Кенеди Тул
Искам да се потопя в американската магия и ужас.
Дон ДеЛило
Очевидно изпитвам голяма любов и признателност към бижутата, благодарение на майка ми, за ужас както на баща ми, така и на гаджетата ми.
Иванка Тръмп
Ужасът ме направи жестока.
Емили Бронте
Да прозреш, че си смъртен означава да разбереш началото на ужаса; да познаеш неизбежността на смъртта означава да положиш край на ужаса.
Франк Хърбърт
В своята история Европа е извършила толкова много кланета и ужаси, че трябва да сведе глава в срам.
Дезмънд Туту
Ние не вярваме в небето или ада...; ние не вярваме във вечното проклятие. Ние вярваме само в неизбежния ужас да нараним другите и също така да бъдем наранени.
Алис Уокър
Изкуството да бъдеш войн е да балансираш чудото и ужаса да си жив.
Карлос Кастанеда
Изкуството на война е да се поддържа баланс между ужаса да бъдеш човек и чудото да си човек.
Карлос Кастанеда
В живота ми имаше много ужаси и неприятности. Но не искам да бъда пощадена, защото не се самосъжалявам.
Мадона
Ако трябваше да придобием Божията гледна точка, дори за момент, и да погледнем начина, по който преминаваме през живота, трупайки, трупайки и излагайки на показ нещата си, бихме изпитали същите чувства на ужас и съжаление, които изпитва всеки нормален човек, когато гледа как хората в приют безкрайно си удрят главите в стената.
Ранди Алкорн
Там където има неизвестност, предполагай ужаси.
Андрей Таманцев
Психологическият ужас ми е по-интересен от изрично физическия.
Андрю Пайпър
- Ти не пишеш за ужасите на войната. Не. Пишеш за изгорели чорапи на дете, които лежат на пътя.
Ричард Прайс
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
5
6
7
8
9