Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Партия" - страница 5
Нищо не може да бъде по-неправомерно от духа на толерантния дух, който по всяко време характеризира политическите партии.
Александър Хамилтън
Вярвам, че тибетците трябва да имат правото да контролират собствените си съдби и сами да решават дали искат да бъдат част от Китай или не. Но това мнение не се споделя от повечето китайци, нито дори от лидерите на повечето западни демокрации. Докато комунистическата партия е на власт, надеждата за Тибет е малка.
Ма Дзиен
На пръв поглед Китай спечели Олимпийските игри. Но не Китай победи, а комунистическата партия. Китайският народ загуби.
Ма Дзиен
Няма да позволя на политическа партия да ми казва как да живея, кога да умра или в какво да вярвам. Душите ни са свързани с вселената, но ние никога не можем да видим небето, защото нашата плът ни свързва със земята и хората около нас . Но когато хората около вас изгубят волята си да бъдат свободни, тогава земята се превръща в ад.
Ма Дзиен
Животът е партия шах, в която успехът е всичко.
Ан дьо Стал
...Само организирането на силни партии, сливането, ако щете, на близки партии е едно от най-мощните средства за засилването на българския народ в неговата роля на управляющ фактор.
Атанас Буров
Партията на ненадминатите глупаци претендираше за ролята на партия на победителите.
Валентин Домил
Когато всички приемат една лъжа, насаждана от партия, ако във всички документи се пее една и съща песен, тогава тази лъжа се намества в историята и се превръща в истина.
Джордж Оруел
Ако славянското население на днешна България достигне когато и да е господство в страната, тогава поради същата нужда, както в Сърбия, ще възникне и в неговата среда антируска прогресивна партия, каквато неизбежно се е зараждала всеки път, когато някоя част от Турция е оставала полунезависима.
Карл Маркс
Републиканската партия стана толкова враждебна към собствената си база, колкото винаги са били либералите.
Майло Янопулос
Това не е аз да решавам, това е за избирателите да решат и много от тях казват, че това робско придържане към култа към свободния пазар, което Републиканската партия следва от десетилетия, вече не е това, което искаме. Това не е въпрос към мен, това зависи от тях.
Майло Янопулос
Вярвам, че политиката е въпрос на човек. Конкретно във Петата френска република. В една здрава политическа система политическата партия трябва да прилича на своя лидер.
Марин Льо Пен
Не може да се позволи на дребната логика на политическите партии да задуши законните стремежи на френския народ към безопасност и свобода.
Марин Льо Пен
Най-важният урок е следният: че в продължение на две поколения Америка е била без политическа визия за своята съдба. Не консервативна; не либерална. Има само две уморени индивидуалистични идеологии, които по своята същност са неспособни да различат общото благо и да обединят страната, за да го осигурят при настоящите обстоятелства. Ние сме управлявани от партии, които вече не знаят какво искат в голям смисъл, а само какво не искат в малък смисъл. Републиканците не искат програмите и реформите, които са наследство от Новия курс, Новата граница и Великото общество. Демократите не искат републиканците да ги съкращават. Но какви са крайните цели на партиите, независимо от размера и формата на правителството? Какво търсят по същество? Какъв образ на бъдещето управлява техните действия? Изглежда вече не знаят. Така че едва ли може да се очаква от публиката. Озоваваме се в Америка след визия.
Марк Лила
Мисля, че гласуваме не за да вкараме най-добрата партия, а за да не допускаме най-лошата партия.
Мелина Маркета
Всеки от нас знае, че никога не шахматиста не разглежда всички възможни варианти, но гледа всички ходове, които са възможно на дъската... шахматистът по време на партия в дадена позиция, която той обмисля, разглежда примерно 2-4 хода; той определя тези ходове интуитивно, на основанието на опит.
Михаил Ботвиник
Ако спечелите 10 партии от Фишер, то аз с вас няма да играя.
Михаил Тал
В недемократичните страни, които допускат политически партии, малцинствените групи днес имат три пъти повече представителство в парламента, отколкото през 80-те години.
Мойзес Наим
Проблемът със Социалистическата работническа партия е, че живеят в исторически термос.
Нийл Кинък
В различни моменти през следващите 20 или 30 години мисля, че е разумно да очаквам, че ще бъда сред лидерите на Лейбъристката партия, но що се отнася до лидерството, не мога да видя това да се случи и не съм особено запален на това да се случва.
Нийл Кинък
Трябва да подчертая, че в конституцията на Лейбъристката партия няма нищо, което би могло или трябва да попречи на хората да имат мнения, които подкрепят ленинизма-троцкизма. Определено марксизмът има и ще продължи да изпълнява важна функция в Лейбъристката партия.
Нийл Кинък
Периодите на сътрудничество между политически партии не трябва да се приемат за даденост; те са зашеметяващо човешко постижение.
Пол Блум
Предишна
1
2
3
4
5
(Текуща)
6
7
8
9