Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Плод"
Любовта се познава по нейните плодове.
Чанакя
Най-големият плод на ограничаването на желанията е свободата.
Епикур
Потомците ти ще съберат плодовете ти.
Вергилий
Парите са плодовете на злото толкова често, колкото са и в неговият корен.
Хенри Филдинг
Думите са подобни на листата: дървото, което ги има твърде много, носи много малко плодове.
Александър Поуп
Желанията са цветята на любовта, а наслаждението техният плод.
Клод Адриан Хелвеций
Учеността е сладкият плод на горчивото дърво.
Исократ
Книгите притежават способността да са безсмъртни. Те са най-дълговечните плодове на човешката деятелност.
Самюъл Смайлс
Без смелост мъдростта не дава плод.
Балтазар Грасиан
Не можеш просто да изядеш портокала и да изхвърлиш обелката. Хората не са парчета плод.
Артър Милър
Градината, която е често пресаждана, не дава плод.
Плутарх
Ако едно дърво не е родило цвят през пролетта, напразно ще търсиш плод през есента.
Уолтър Скот
Всяко сполучливо дело изглежда като плод на велик замисъл.
Етиен Рей
Моята грешка беше в това, че аз очаквах плодове от дърво, способно да ражда само цветове.
Оноре Габриел Рикети дьо Мирабо
Модерните капиталистически нации са плод на история на робство, геноцид, насилие и експлоатация, също толкова отвратителни, колкото Китай на Мао или Съветския съюз на Сталин.
Тери Игълтън
Както плодът на дървото, така и животът е най-сладък преди да започне да повяхва.
Николай Карамзин
Но плодът, който може да падне без да се раклати, е наистина твърде мек за мен.
Мери Уъртли Монтегю
Не трябва да очаквате награда за труда си, но всяко добро дело в края на краищата обезателно носи плодове.
Махатма Ганди
Аз съм руски композитор, и моята родина е наложила отпечатък върху характера и възгледите ми. Моята музика е плод на моят характер, и затова тя е руска музика.
Сергей Рахманинов
Ти живееш от плодовете на своите действия, а твоите действия са резултат от твоите мисли. Мислите и действията са единни.
Хенри Милър
Постъпките са плодове на помислите. Ако са разумни помислите - то ще са добри постъпки.
Балтазар Грасиан
Егоизмът е един от основните плодове на покварата на човешката природа; и очевидно е, че егоизмът ни кара да надценяваме добрите си качества и да пренебрегваме или смекчаваме недостатъците си.
Уилям Уилбърфорс
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
5
6
7
8
9