Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Ангел"
Златните моменти в потока на живота стремително се сипят покрай нас, а ние не виждаме нищо друго, освен пясък; ангелите идват да ни посетят, но ние научаваме за тях едва когато вече са си отишли.
Джордж Елиът
Не е задължително да бъдеш ангел, за да станеш светец.
Алберт Швайцер
Добра съм, но не съм ангел. Прегрешавам, но не съм дявол. Аз съм просто едно малко момиче, което се опитва да намери някой да я обича.
Мерилин Монро
Всички сме ангели само с едно крило. Можем да летим единствено като се прегърнем един друг.
Лучано Де Крешенцо
Не бях ангел, но винаги се стремях да бъда човек.
Чарли Чаплин
Нас ни посещават ангели, но ние е разбираме за това, след като те отлетят.
Джордж Елиът
Съществува една популярна заблуда за човека като нещо средно между животното и ангела. Всъщност човекът е преход между животното и Бога.
Норман Мейлър
Гордостта беше тази, която превърна ангелите в дяволи; смирението е това, което прави хората като ангели.
Августин
Мисля, че е един от белезите в нашата култура, че имаме твърде високо мнение за себе си. Ние се подравняваме с ангелите, вместо с висшите примати.
Анджела Картър
Поетите са проклети... но вижте с очите на ангели.
Алън Гинсбърг
Ангелите го наричат небесна радост, дяволите го наричат адски мъки, а хората го наричат любов.
Хайнрих Хайне
Човекът – не е нито ангел, нито животно, и нещастието му е в това, че колкото повече той се стреми да се уподоби на ангел, толкова повече се превръща в животно.
Блез Паскал
Аз бих бил щастлив в рая само при условие, че ангелите са облечени със вкус и носят своите ореоли с изящен наклон.
Ив Сен Лоран
Човекът не е звяр, нито ангел; той трябва да обича не животински и не платонически, а човешки.
Висарион Белински
...Дали сме паднали ангели, които не искаха да повярват, че нищото е нищо - и бяхме родени да губим нашите любими и нашите скъпи приятели един по един, докато накрая изгубим своя собствен живот за доказателство?"
Джак Керуак
Не съм ангел и не се преструвам на това. Това не е една от моите роли. Но и аз не съм дяволът. Аз съм жена и сериозен артист и бих искал да ме съдят по това.
Мария Калас
Колкото повече дяволи имаме в себе си, толкова повече шанс имаме да образуваме ангели.
Никос Казандзакис
Ангелите никога не атакуват, както правят адските духове. Ангелите само отбягват и защитават.
Емануел Сведенборг
Дяволите се делят на пропаднали ангели и на издигнали се хора.
Станислав Йежи Лец
Дяволът може да се промени още. Някога той е бил ангел и може би ще продължи да еволюира.
Лоурънс Питър
За съжаление, днешните демони - това са почти винаги вчерашните ангели.
Ричард Гиър
Струва ми се, че днес модели за подражание не съществуват, за да бъдат поставени на пиедестал. Те са повече ангели със счупени крила.
Тупак Шакур
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
5
6
7
8
9