Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Търпение" - страница 6
... търпението е когато не осъждат, а милостта когато прощават.
Татяна Гармаш-Рофе
Ако не знаете как да се грижите за себе си и за насилието във вас, тогава няма да можете да се грижите за другите. Трябва да имате любов и търпение, преди да можете наистина да изслушате своя партньор или дете. Ако си раздразнен, не можеш да слушаш. Трябва да знаете как да дишате внимателно, да прегърнете раздразнението си и да го трансформирате. Предлагайте САМО разбиране и състрадание към вашия партньор или дете - това е истинската практика на любов.
Тик Нят Хан
Иска ми се да имам повече търпение.
Тони Колет
Търпението и разбирането са две качества, от които ще се нуждаете независимо от възрастта на вашето дете.
Трейси Хог
Трябва наистина да служим на онези, за които изглежда да командваме; трябва да понасяме техните несъвършенства, да ги коригираме с нежност и търпение и да ги водим по пътя към небето.
Франсоа Фенелон
Сякаш вече знам какво искам да правя, а училището ми губи времето. Сякаш предполагат, че не знаем какво искаме да правим, така че ни карат да продължаваме да правим всичко. Нямам търпение да си тръгна.
Франческа Запия
Има хора, при които запасът от търпение е равен на нула.
Франческо Пиколо
Старание, съчетано с търпение, може да научи всекиго.
Фьодор Глинка
Обучението за търпение е свързано с това да помолите малкото си дете да изчака малко... след това още малко... след това още малко... и след това още.
Харви Карп
Няма зло като омразата и няма сила като търпението.
Шантидева
Въображението ви позволява да мислите за пътуването, което си струва да направите. Мотивацията ви кара да започнете. Но търпението и постоянството ви докарват до там.
Ърни Зелински
Не ни трябват поети с добра граматика. За добра граматика ни липсва търпение.
Волфганг Борхерт
Ние побеждаваме себе си, като се учим на търпение, тъй като то ни дава копнежа ни за победа само в предаването на себе си.
Гай Финли
Можете да станете учен само със свръхестествено търпение, свръхестествено постоянство и всепоглъщащата любов към работата.
Георгий Гуревич
Търпението е форма на щедрост.
Гретхен Рубин
Цялото търпение стига до своя край. Омръзна ми да бягам, затова ще започна да ловувам сам.
Дезмънд Багли
Търпението означава да разберете точния момент за действие и точния момент за тишина.
Алберто Вилолдо
Използвайте каквото е дошло, за да събудите търпение, разбиране и любов.
Джак Корнфийлд
Защото търпението винаги е най-красивото оръжие.
Джовани Арпино
Любовта може да чака да даде; това е похот, която няма търпение да получи.
Джош Макдауел
Търпението не е пасивно; напротив, то е активна; то е концентрирана сила.
Едуард Булвер-Литън
Болестите са ни изпратени от Бог и ние трябва да ги приемем с търпение и дори благодарност, защото това е същото, сякаш самият Господ ни е говорил чрез устата на микроби - също Божии създания, за да ни научи на урок в смирение.
Едуардо Мендоса
Предишна
1
2
3
4
5
6
(Текуща)
7
8
9