Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Гора" - страница 4
Горите в света са споделено откраднато съкровище, което трябва да върнем за бъдещето на нашите деца.
Дезмънд Туту
Ако гори съседния дом, не е излишно да намокриш с вода и своя собствен.
Едмънд Бърк
Математическите открития, като пролетните теменужки в гората, имат своя сезон, който никой човек не може да ускори или забави.
Карл Фридрих Гаус
Всеки, който направи нещо за удоволствие, за да се отдаде на егоистичната си душа, със сигурност ще гори в Ада.
Лени Брус
Ако при вратите гори, ще минем през стената.
Квинтилиан
Обичам те, мое мило отечество! Обичам твоите балкани, гори, сипеи, скали и техните бистри и студени извори! Обичам те, мой мили краю! Обичам те от всичката си душа и сърце, ако ти и да си обречен на тежки страдания и неволи! Всичко, що е останало в моята осиротяла душа добро и свято - всичко е твое!
Любен Каравелов
Едно радостно сърце се ражда обикновено от сърце, което гори от любов.
Майка Тереза
Авторите, които ги крадат, трябва не да се оплакват, а да се радват. Че каква стойност има гора, в която не влизат дървосекачи.
Мария фон Ебнер-Ешенбах
Много по-добре е да си говориш с едно дърво в гората, отколкото с едно дърво, облечено в дрехи.
Марко Семов
Нещата засягат и тебе, когато гори домът на съседа ти.
Хораций
Моят приятел и аз обичаме гората... В гората си представяме, че високите дървета са граничари, те защитават нашата земя.
Агния Барто
Противно на съветите, отворих балкона на хола, само за да помириша близостта на гората. За мен това никога не би било опасно. Въпреки получените предупреждения, гората остана в моето въображение и в моите чувства единственият обитаем свят.
Ана-Мария Матуте
Когато живота стана непоносим, моята първа фантазия беше да избягам в гората.
Майкъл Финкел
Чувствителното ухо на музиканта засича определена музикална нота във всеки град, която е различна от тази в друг град. Той чува във всеки малък поток нова мелодия, а шумът на вятъра във върховете на дърветата на различни гори дава различен звук.
Макс Хайндел
Защо хората хвърляха огромни бутилки, торби със сок, консервни кутии, скъсани вестници в красивата си гора, в която могат да се върнат повече от веднъж?
Мариета Чудакова
Боровата гора е мястото на земята, където слизат боговете, а мълнията, която пронизва въздуха, служи за тяхна стълба.
Марион Пошман
След тази разходка из гората той започна да ми пише любовни писма, изпращаше ми цветя, но скоро се уморих от него, тъй като не го обичах. Завърши с факта, че сватбата му не се състоя. Това беше първият грях на съвестта ми.
Матилда Кшесинская
Синът й следваше всяка стъпка на баща си като сянка; те бяха неразделни. Може би затова синът й беше толкова ядосан, когато баща му почина. Беше изгубил сянката си на тази земя и беше оставен да гори под палещото слънце.
Мери Лин Брахт
И после дълго време вървяхме през гората, без да казваме нищо, но този път имаше някаква красота в тази тишина, това беше нашият съюз.
Миро Гавран
Керстин го гледаше дълго. Усмивката й беше като неочаквана бяла анемона в грозна гора.
Мортен Санден
Той има своята добра и лоша страна. Много тъмно наистина е неговото величество, когато иска да бъде. Когато беше малък, той направи избор, както прави едно дърво, когато реши да расте по един или друг начин. Порасна голям и зелен, докато не засенчи цялата гора, но повечето му клони са изкривени.
Нанси Фармър
Както любовта в гората, така любовта в съдбата.
Николай Гумильов
Предишна
1
2
3
4
(Текуща)
5
6
7
8
9