Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Гора"
Всяка книга е цитат; всяка къща е цитат от всички гори, мини и кариери; и всеки човек е цитат от всичките си предци.
Ралф Уолдо Емерсън
Страстта към победата се гори във всеки от нас. Волята към победата е въпрос на тренировка. Начинът за победа е въпрос на честа.
Маргарет Тачър
Не може да седиш в твоя ъгъл на гората, чакайки другите да дойдат при теб. Понякога трябва и ти да ходиш при тях.
Алън Милн
Дай на човек огън и той ще се стопли за ден. Запали в него огън и ще гори до края на живота си.
Тери Пратчет
Може би най-добрите ми години са зад мен. Когато е имало шанс за щастие. Но аз не бих ги поискал обратно. Не и с огъня, който гори в мен сега.
Самюъл Бекет
Любовта прилича на изкачване в покрита с лед гора в тъмното. Една грешна стъпка - и ти си мъртъв!
Шарън Стоун
Ключът към успеха е желанието. А то постоянно гори в мен.
Ал Пачино
Любовта гори по разному в съответствие с различните характери. У лъва парещият и кръвожаден пламък се изразява в ръмжене, у високомерните души - в пренебрежение, в нежните души - в сълзи и униние.
Клод Адриан Хелвеций
Смъртта е по-лека от перо, а дългът по-тежък от гора.
Робърт Джордан
Идеите са рядък дивеч в гората на думите.
Виктор Юго
Най-важното и най-трудното за мощният дух - да умее да се контролира: езерото спокойно стои в долината, но за да да се задържи му е нужна гора.
Джоузеф Адисън
Къщата ни гори и ние търсим другаде. Осакатената, преексплоатираната природа не е в състояние да се възстанови и ние отказваме да го признаем. От север на юг той страда от лошо развитие и ние сме безразлични. Земята и човечеството са в голяма опасност и ние сме отговорни.
Жак Ширак
Огънят на любовта гори по-ярко, ако хвърляш пари в него.
Константин Мелихан
Наясно сме само с празното пространство в гората, което само до вчера беше запълнено с дървета.
Ана Фройд
Нация, която унищожава почвите си, унищожава себе си. Горите са белите дробове на нашата земя, пречиствайки въздуха и давайки свежа сила на нашите хора.
Франклин Делано Рузвелт
Сред прелестите на лятото бяха пикниците до гората.
Георг Брандес
Всички ние живеем в горяща къща. Не можем да позвъним в пожарната. Няма изход. Можем само да гледаме от прозорец на втория етаж как гори нашия дом.
Тенеси Уилямс
Когато дъбът падне, цялата гора отеква с падането му, но сто жълъди са засети в тишина от незабелязаният бриз.
Томас Карлайл
Преди да се отправиш да спасяваш горите на Амазонка от унищожение на жестокото поколение на твоите родители, опитай да подредиш стаята си.
Бил Гейтс
Когато брадвата влезе в гората, дърветата казаха, че дръжката е една от нас.
Алис Уокър
Дървото гори, защото в него има правилните неща; и човек става известен, защото има подходящите неща в себе си.
Йохан Волфганг фон Гьоте
Всеки иска да даде своя глас за свободата на човека. Във всеки от нас гори този огън.
Лех Валенса
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
5
6
7
8
9