Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Река" - страница 9
Дюкло говорел веднъж за рая, който всеки си представял по свой начин. Госпожа Дьо Рошфор му рекла: "За вас, Дюкло, раят се състои от хляб, вино, сирене и първата срещната."
Никола дьо Шамфор
М... рекъл на някакъв младеж, който не забелязал, че в него е влюбена една жена: "Много сте млад още, умеете да четете само големите букви."
Никола дьо Шамфор
Господин Дьо Водрьой упреквал Шамфор, че няма доверие в приятелите си. "Вие не сте богат - рекъл му той, - а забравяте приятелството ни." - "Обещавам ви - отвърнал му Шамфор - да ви поискам двадесет и пет луидора, щом си изплатите дълговете."
Никола дьо Шамфор
Лекарят господин Лори разправяше, че при едно неразположение госпожа Дьо Сюли го извикала и между другото му разказала за нахалството на Бордьо, който й бил рекъл: "Болестта ви се дължи на естествени причини – трябва ви мъж," като същевременно й се представил в не твърде приличен вид. Лори се опитал да оправдае колегата си и обсипал госпожа Дьо Сюли с почтителни комплименти. "Не знам какво стана след това, - добавяше той, - но тя ме извика само още веднъж, а после пак стана пациентка на Бордьо."
Никола дьо Шамфор
Регентът бил обещал да направи нещо за младия Аруе, тоест да го издигне, като го назначи на висок пост. Поетът причакал принца, който излизал то съвета, придружен от четирима държавни секретари. Регентът го видял и му рекъл: "Аруе, не съм те забравил. Определил съм за теб отдела на глупаците." - "Монсеньор - отвърнал младият Аруе, - ще имам много съперници. Тези четиримата например." Принцът щял да падне от смях.
Никола дьо Шамфор
Предишна
1
2
3
4
5
6
7
8
9
(Текуща)