Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Хармония" - страница 2
Вярвам, че художникът е щастливец: той е в хармония с природата, когато някак успее да изрази това, което вижда.
Винсент ван Гог
Идеалното нещо ни кара да се удивляваме на хармонията на законите на неговото образуване и как е направено.
Даниил Хармс
Да бъдеш добър, значи да живееш в хармония със себе си. Противоречието настъпва тогава, когато си принуден да живееш в хармония с другите.
Оскар Уайлд
Хармонията е неясна и трудна музикална наука, но най-трудна за онези, които не познават гръцкия език; защото е необходимо да се използват много гръцки думи, на които няма съответстващи на латински.
Витрувий
Когато интелектът и афектите са в хармония; когато интелектуалното съзнание е спокойно и дълбоко; вдъхновението няма да бъде объркано с фантазия.
Маргарет Фулър
Видях, че науката е в хармония с човечеството.
Юзеф Ротблат
Ние, хората, сме конфликтни същества. Нашите вярвания не винаги са в хармония с нашите инстинкти и поведението ни не винаги отразява нашите убеждения. ... Водим война между човека, който сме, и човека, който се надяваме да станем.
Брандън Мъл
Относно щастието: "За мен това е хармония, произтичаща от космическата вълна, а не щастието, произтичащо от социалната вълна."
Вангелис
Считам за красив човека, който е в хармония със себе си, вярва в себе си и е верен на себе си.
Ванеса Хъджинс
Всеки, който се оглежда, за да достигне хармония е идиот или сериозно болен.
Дейвид Финчър
Не е необходимо да живеете в Индия, за да бъдете индус. Всъщност човек трябва да живее в хармония със земята, където се намира, за да бъде истински индус.
Дейвид Фроли
Дори и най-малката ежедневна работа може да бъде хуманизирана с хармонията на културата.
Алвар Аалто
По време на мандата ми японското правителство се съгласи сключването на Договор за неразпространение на ядреното ядро и го подписа, провеждайки политика в хармония с признатото открито желание на хората.
Ейсаку Сато
Макар че би било хубаво да си представим, че някога е имало време, когато човек е живял в хармония с природата, не е ясно дали някога наистина е живял.
Елизабет Колбърт
Ако религията е познала Бога е познала нулата. Ако науката е познала природата е познала нулата. Ако изкуството е познало хармонията, ритъма, красотата е познало нулата. Ако някой е познал Абсолюта, е познал нулата.
Казимир Малевич
Концепцията за Кръв и Земя ни дава моралното право да си върнем толкова земя на Изток, колкото е необходимо, за да се установи хармонията между масата от народа и геополитическото пространство.
Рихард Валтер Даре
Хармонията е, когато това, което искате, съвпада с това, което можете.
Никита Михалков
Старая се да намеря вътрешна хармония, която да ми даде покой и увереност в себе си.
Орнела Мути
Необходими са три условия за красота: почтеност, хармония, блясък.
Джеймс Джойс
Тъжен съм, когато си мисля, че съм показал само, как бойните изкуства причиняват на хората болка. Но не е изчезнал шанса да докажа, че най-главното не е боят. Това е познанието на хармонията на Ин и Ян, баланса между черно и бяло. Само познавайки хармонията, ти ще станеш велик.
Джет Ли
Нереализираната ми амбиция е да се грижа за лозята си, да произвеждам вино и да работя като занаятчия. Мечтая да преоткрия старите традиции и обичаи на лозарството, не непременно да отрека технологията, която имаме днес, а да я използвам и да работя в хармония с природата.
Жерар Депардийо
Когато създадем мир, хармония и баланс в умовете си, ще го открием в живота си.
Луиз Хей
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
5
6
7
8
9