Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Президент" - страница 2
Президент, който нарушава закона, е заплаха за самата структура на нашето правителство.
Ал Гор
Откакто престанах да бъда президент, много по-рядко ми се удава да спечеля на голф.
Дуайт Айзенхауер
Едни хора искат да станат президенти на банки. Други да грабят тези банки.
Ричард Форд
Мисля, че президентът Обама се опитва да заблуди обществеността, като се преструва, че не е бил част от Конгреса, който в миналото е взел някои решения, които ни доведоха до мястото, където сме днес.
Сара Пейлин
Мислех, че Никсън е най-лошият президент, който сме имали, с изключение може би само на Андрю Джонсън.
Стивън Амброуз
Характерът на Вашингтон беше твърд като скала. Той дойде да защитава новата нация и нейните републикански добродетели, поради което той стана първият ни президент с единодушен избор.
Стивън Амброуз
Ако видите президента, кажете му от мен, че каквото и да се случи, няма да има връщане назад.
Юлисис Грант
Никсън имаше някои големи постижения във външните работи. Те ще бъдат запомнени. Но един президент вероятно ще бъде запомнен с едно нещо, а Уотъргейт ще оглави списъка на Никсън, предполагам.
Боб Удуърд
Терорист, съществително: 1. Някой, от когото правителството ми казва, че е терорист; 2. Някой, който президентът ми реши да убие.
Глен Грийнуолд
Мисля, че Ралф Нейдър е най-големият лъжец в американската политика, когато каза, че няма значение кой е президент.
Джеймс Карвил
Най-важният аспект на отношенията между президента и държавния секретар е, че и двамата разбират кой е президент.
Дийн Ачесън
Аз не се боя от абсолютно нищо, иначе не бих станал президент.
Дмитрий Медведев
Моята съдба е да бъда президент на републиката - или лидер на опозицията.
Жорж Помпиду
Единственото нещо, от което никога не се страхувам, е да стоя пред важни хора и да изказвам мнението си. Представлявам жени, които никога няма да имат възможност да отидат в ООН или да се срещнат с президент. Никога не се страхувам да говоря истината на властта.
Лейма Гбоуи
Съвсем сериозен съм, въпреки че казвам, че трябва да има някаква шега, исках да действам като обединяваща личност. Един обединяващ човек, за да може президентът и премиерът поне да се обединят срещу мен и да забравят разправията си.
Леонид Кучма
Хвърлих монета в Енисей, за късмет. Но да не си помислите, че с това се изчерпва финансовата подкрепа на президента за вашия край!
Борис Елцин
Страната ни е на ръба на пропастта, но благодарение на Президента ще направим крачка напред!
Борис Елцин
Пресата е длъжна да гледа президента под микроскоп, но тя отива много по-далеч, разглеждайки го през проктоскоп.
Ричард Никсън
Ако не бях станал президент на Съединените щати, аз вероятно щях да свърша като пианист в някой вертеп.
Хари С. Труман
Естествено, че е ад да бъдеш президент.
Хари С. Труман
Президентът е винаги притискан. Ако не е, той явно не върши нищо.
Хари С. Труман
Президентът е или непрекъснато над събитията или, ако се колебае, събитията скоро ще бъдат над него. Аз никога не съм имал усещането, че и за момент съм се отпускал.
Хари С. Труман
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
5
6
7
8
9