Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Дар" - страница 3
Мисълта е дар от Бог. Не си позволявайте да мислите небрежно.
Павел Флоренски
Травмата е ад на земята. Разрешената травма е дар от боговете.
Питър Левин
Късметът не е магическа способност или дар от боговете. Вместо това е начин на мислене и поведение.
Ричард Уайзман
Бъдещето не е дар. То е постижение.
Робърт Кенеди
Една от най-великите прояви на щедрост на мама беше, че ме научи да бъда предизвикателна. Нейният голям дар за мен беше да ме насърчава да бъда човекът, който исках да бъда, а не този, който тя и баща ми искаха да бъда.
Рут Райшил
По време на Коледа можем да си спомним с дълбока благодарност за удивителния коледен дар от самия Бог, когато Бог изпрати своя единороден Син на света, за да можем да живеем чрез него.
Хенри Морис
Хлад, пазещ пламъка в дълбините е безценен дар на природата.
Шарлот Бронте
Да пренебрегваш своите природни дарове - най-големия грях.
Бернар Вербер
Необходима е смелост на воина да признае, че вашата гледна точка има значение, че вашата истина има значение, вашите дарове са важни и че вашето присъствие на тази земя има значение. Не е нужно да печелите това право; това е ваше като част от вашето първородство.
Деби Форд
Баща ми беше много добър майстор. Той правеше мебели, правеше сребърни прибори и имаше невероятен дар по отношение на това как можеш да направиш нещо сам.
Джони Айв
Самотата не е липса на енергия или движение, както някои вярват, а дар от съкровищницата на първичната свобода, която душата ни предава.
Клариса Пинкола Естес
Знаете ли, какво научих, докато играх Гетсби? Той е притежавал огромният дар да се надява. Аз мисля, че всички се нуждаем от това - от надежда. Навярно, Гетсби не се е вписвал напълно в реалноста, но мнозина, в това число и аз, също не се вписваме особено.
Леонардо ди Каприо
Интернет е наистина божи дар за китайския народ.
Лиу Сяобо
Животът е най-големият дар на живота. Пази живота на друго същество, както твоят, защото е твой собствен. По ценност на живота най-малкото е не по-малко ценно за създанието, което го притежава, отколкото най-голямото.
Лойд Бигъл-младши
Ако разумът е дар от небето и ако това същото може да се каже за вярата, значи небето ни е спуснало два дара, които са несъвместими и противоречиви един на друг. За да се отстрани тази трудност, трябва да се признае, че вярата е химеричен принцип, несъществуващ в природата.
Дени Дидро
Не се оправдавай с позоваването на твоя характер. И не обвинявай природата. Тя се е отнесла с тебе като с любяща майка. Дала ти е достатъчно сили, освен това си човек, надарен с воля. Но при най-малката буря изцяло да се отдаваш във властта на мъката, при всяко страданеи да разкриваш разбитото си сърце и да разбиваш сърцата на любимите хора – и ти наричаш това поезия? Да ни избави Бог от този най-прекрасен дар на природата, ако такова е непосредственото му въздействие. Не, само слабостта, изнежеността, себелюбието и съмнението те подбуждат да свеждаш всичко единствено до себе си и закриват и най-скъпите ти образи.
Хайнрих Маркс
Даровете заслужават и изискват благодарност и понеже прекрасните дарове на природата са безусловно най-висши, то те изискват благодарност в най-висока степен. Но да благодариш на природата можеш единствено като употребиш тези дарове по подобаващ начин, казано по-просто – да накараш таланта да носи печалба.
Хайнрих Маркс
Днешните богатства и почести са ме затрупали, но един дар ми липсва, най-важният от всички и единственият, който наистина има значение – дара на младостта.
Кнут Хамсун
Никога не забравяй в най-трудните моменти от живота да благодариш на Бога за всичко. Той това чака и ще ти изпрати много добро и дарове. Човек с благодарно сърце никога и в нищо не обеднява.
Николай Гурянов
Даровете, повярвай ми, покоряват и хората, и боговете.
Овидий
Сред страданията на живота на земята самоубийството е най-добрият дар на Бог за човека.
Плиний Стари
Шестото чувство е дар, чието присъствие или отсъствие тегли чертата между гений и обикновен човек.
Наполеон Хил
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
5
6
7
8
9