Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Дар"
Аз се страхувам от данайците, дори и когато поднасят дарове.
Вергилий
Глупост – дар божий, но не следва да се злоупотребява.
Ото фон Бисмарк
Божиите дарове подлагат на срам най-добрите мечти на човека.
Елизабет Браунинг
Красотата наистина е добър дар от Бога; но за да не го смятат добрите за голямо добро, Бог го раздава дори на нечестивите.
Августин
Бог ни дава интелигентност, за да разкриваме чудесата на природата. Без този дар, нищо не е възможно.
Джеймс Клавел
Да умееш да понасяш самотата и да получаваш удоволствие от нея е велик дар.
Джордж Бърнард Шоу
Ако човек има възможност да разсъждава и може да съзерцава слънцето, луната и звездите и да се наслаждава на даровете на земята и морето - той не е самотен и не е безпомощен.
Епиктет
Крехък дар е красотата.
Овидий
Вие не избирате семейството си. Те са Божи дар за вас, както и вие за тях.
Дезмънд Туту
Еволюцията бе направила цивилизацията управител на тази планета. Стотици хиляди години по-късно управителят се оказа не помощник, а разрушител на еволюцията, не изцелител, а паразит. Затова еволюцията си взе обратно своя дар, пренебрегна цивилизацията, спаси планетата от разума и я положи в ръцете на любовта.
Ричард Бах
Свободата на индивида не е дар на цивилизацията. Най-голяма свобода е имало преди появата на каквато и да е цивилизация.
Зигмунд Фройд
Любовният дар не може да бъде даден, той чака да бъде приет.
Рабиндранат Тагор
Можете да направите всичко, което мислите, че можете. Това знание е буквално дар от боговете, защото чрез него можете да разрешите всеки човешки проблем. Това трябва да ви направи неизлечим оптимист. Това е отворената врата.
Робърт Колиър
Ние имаме избор да използваме дара на нашия живот, за да направим света по-добро място - или да не се притесняваме.
Джейн Гудол
Той добави, че нищо на този свят не е дар: всичко, което трябва да се научи, трябва да бъде научено по трудния начин.
Карлос Кастанеда
Чувствената душа е фатален дар на небето. Онзи, който е надарен с него, става играчка на стихиите.
Лион Фойхтвангер
Любовта е дар небесен, за когото следва да мечтаят само най-съвършените души и най-прекрасното въображение. Горещите наслаждения се укротяват от брака, небесният дар се изгубва под влияние на грубия и безвкусен разврат, а изгодата го превръща в стока.
Клод Адриан Хелвеций
Като писател, аз не съм богиня на вселените, които създавам. Аз съм най-много сценичен мениджър на изобилните дарове, които извират от рога на изобилието, което означава, че има източник, който е толкова сладък, прощаващ и щедър, че се моля всеки ден този източник да бъде моят водач.
Ребека Уелс
Не знаем как Бог избира мъченици. Знаем, че те ни дават най-ценния дар, който притежават - самият им живот.
Сесар Чавес
Той беше един от онези мъже, които притежават почти всеки дар, с изключение на дарбата на силата да ги използва.
Чарлс Кингсли
Древните гърци не случайно казвали, че последният и най-голям дар на боговете за човека е чувството за мярка.
Иван Тургенев
Казват, че любовта е най-добрата инвестиция - колкото повече даваш, толкова повече получаваш. Но истината е, че любовта е най-уникалния дар. Колкото повече я даряваш, толкова повече се ражда в самите нас. Ако можехме да проумеем всичко това, животът ни щеше да е по-лек.
Одри Хепбърн
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
5
6
7
8
9