Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Публика" - страница 8
Какъвто и да е вашият пол, можете да сте фен на Междузвездни войни. Разбира се, знаех го от живота преди, но сърцевината на ентусиазираните фенки е свидетелство за неполовата природа на публиката.
Кас Сънстейн
Еволюцията на изкуството се движи не само от артисти, но и от разговор между артистите и публиката.
Кен Лиу
Когато постигнете спокоен фокус, вече нямате нужда от публика. Доволни сте от случващото се в момента и просто си вършите работата.
Кен Моги
Едно от предимствата на това да имаш публика е, че изисква режим, необходимост от редовно създаване. Не вярвам да чакаш музата да посети.
Кери Смит
Следващият път, когато напиша пиеса - за да спечеля доверие на публиката за определен вид трагична линия, ще се опитам да докарам публиката на добра дистанция преди това. Част от това е позволяването да се случват комични моменти. Бях се страхувал от това - че щом публиката започне да се смее в пиесата, никога няма да спре.
Колм Тойбин
Цялата идея да бъдеш хипнотизиран и да не контролираш собствените си действия е завладяваща и малко призрачна. Спомням си, че чух за някой, който беше отишъл на магически акт и човек от публиката беше хипнотизиран, като наблюдаваше твърде отблизо какво прави магьосникът на сцената, и си помисли, че е страшно да загубиш съзнанието си по този начин.
Крис ван Алсбърг
Не знам дали има твърде много други трилогии с истории, които продължават да пленяват публика като "Завръщане в бъдещето".
Кристофър Лойд
Имам забавна психическа рамка, когато правя физика. Създавам въображаема публика в главата си, на която да обяснявам нещата – това е част от начина ми на мислене. За мен преподаването и обясняването, дори на моята въображаема публика, е част от процеса.
Ленард Съскинд
Просто обичам да ангажирам публика на живо – обичам това.
Лидия Матичио Бастианич
Някои хора заради всичко се осланят на общественото мнение. Те приличат на актьори, които играят лошо, за да им ръкопляска публиката с лош вкус. Някои от тях биха могли да играят и по-добре, ако този вкус бе по-добър. Честният човек играе ролята си както трябва, без да го е грижа за зрителите.
Никола дьо Шамфор
Предметът на изкуството – същото се случва и с всеки друг продукт – създава публика, разбираща от изкуство и способна да му се наслаждава.
Карл Маркс
Авторът в крайна сметка привиква към своята публика, все едно е разумно същество.
Хайнрих Хайне
Публиката обича в изкуството най-вече това, което е банално и на нея отдавна й е известно към какво е привикнала.
Антон Чехов
Обожавам да откривам таланти. Хубаво е да насърчаваш хората. Всяка вечер публиката ме насърчава. Аз просто предавам усещането нататък...
Лайза Минели
Когато излизам на сцената, получавам особена сила, каквато в живота няма откъде от друго място да взема. Въпреки многото години аз съм си все така буйна, годините не могат да ме укротят... На сцената ми минават всички болежки. Дай ми на мен да съм стихийно бедствие и ми гледай сеира. Сцената ми е живецът и затова не се отказвам. Да стоя вкъщи, би значело духовна смърт за мен. Щом пълня салоните и ме аплодират, значи трябва да играя и публиката ме иска. Гледайте ми спектаклите, а не болестите!
Стоянка Мутафова
Човек, който се занимава с театър, трябва да знае какво задържа публиката.
Робърт Лъдлъм
Изкуство, което не комуникира с публиката, е безполезно.
Уилям Голдинг
Успехът на един артист и дългогодишният му живот на сцената е пряко свързан със способността му да борави с енергията. Персоналността и сценичното му поведения са едно острие на насочена енергия към публиката. Феноменът на острието действа само, когато зарядът е положителен. Така, той се връща обратно към теб.
Румен Бояджиев
Литературата трябва да издига публиката до своето ниво, а не да се стпуска до нивото на публиката.
Гонкур
Публиката е калта, която мачкат и от която си правят читатели.
Гонкур
Ще бъде хубаво да не се отнема удоволствието на публиката и на аудиторията около футбола да ме наблюдава в игра още известно време. Защото както римляните са казали - хлябът и зрелищата са смисълът на живота. А аз смятам, че моите изяви са зрелище.
Иво Димов
Повечето вестникарски материали за рока се правят от хора, които не могат да пишат, интервюиращи индивиди, които не могат да говорят, и са предназначени за публика, която не може да чете.
Франк Запа
Предишна
1
2
3
4
5
6
7
8
(Текуща)
9