Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Публика" - страница 5
Някак си, непрекъснато представяйки се пред широката публика по телевизията, хората ме приеха и искаха повече.
Крис Елиът
Драматургът ... е ... лакмусовата хартия в изкуството. И трябва да бъде такъв, защото ако той не оперира на същата дължина на вълната като публиката, никой няма да разбере за какво по дяволите говори той. Той е един вид психически журналист – дори когато е вече велик.
Артър Милър
Ако не свиря един ден, забелязвам само аз. Не свиря ли два дни, забелязват го критиците. Не се ли занимавам три дни, забелязва го и публиката.
Игнаци Падеревски
Въпрос на чест за всеки драматург е да поставя пиеси. Преди всичко трябва да мислим за това, че актьорите трябва да играят всяка вечер пред публиката, която идва в театъра, за да забрави за своите невзгоди и трагедии. А ако някоя от тях се окаже и шедьовър – толкова по-добре!
Жан Ануи
Нямаш право да излизаш пред публика без адекватна техника, само защото чувстваш. Усеща се нещо - листо се усеща, буря усеща - какво право имаш да правиш това? Трябва да имате реч и това е култивирана реч.
Марта Греъм
Предпочитам публика да ме харесва, отколкото да не ме харесва, но предпочитам да не ме харесват, отколкото да са апатични, защото това е целувката на смъртта.
Марта Греъм
Масата на четящата публика не се интересува от научаването и асимилирането на резултатите от точното разследване.
Уолтър Липман
Аз държа огледало на публиката и им казвам, че има насилник във всички нас.
Бен Кингсли
Имам голям късмет. Публиката случайно ме харесва. Може би те ме харесват, защото използвам всяка възможност, за да говоря за несправедливостта.
Вивиан Уестууд
Откакто разбраха, че Ласи е момче, публиката вярваше в най-лошото за Холивуд.
Граучо Маркс
Публиката възприема само това, което актьорът иска да направи с другия актьор.
Дейвид Мамет
Забравете разказа, предисторията, характеризирането, изложението, всичко това. Просто накарайте публиката да иска да знае какво се случва по-нататък.
Дейвид Мамет
Накарайте публиката да се чуди какво се случва, като ги поставите в същото положение като главния герой.
Дейвид Мамет
Докато главният герой иска нещо, публиката ще иска нещо.
Дейвид Мамет
Животът е трагедия: известно време го наблюдаваме от публиката, после се качваме на сцената.
Джонатан Суифт
Изкуството е преразказването на определени теми в нова светлина, което ги прави достъпни за сегашната публика.
Джордж Лукас
Колкото по-умело е изпълняването на фалшиви приветствия, толкова по-приятен е ефектът върху публиката и върху тази частна публика, на която човек дължи още повече.
Джудит Мартин
Артистите не бива да се срещат с публиката. След падането на завесата, актьора е длъжен да изчезне, като с махане на вълшебна пръчка.
Едит Пиаф
- Харесва ми, когато цялата публика се кикоти на колики и изведнъж - бам! - всички стени са в кръв.
Куентин Тарантино
Изкуството е убеждаване. Актьорът убеждава първо себе си и чрез себе си публиката.
Лорънс Оливие
Когато накрая спечелиш уважението на публиката, отдавна вече не уважаваш нито себе си, нито нея.
Жан Ростан
Публиката на поета не е в ширина, тя е в дълбочина.
Марко Ганчев
Предишна
1
2
3
4
5
(Текуща)
6
7
8
9