Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Публика" - страница 2
Публиката е прекрасна. Винаги има превъзходна атмосфера във финалната зона. Това е добре за световното първенство. Много ми липсваше, когато трябваше да си почина и е толкова хубаво да се върна тук.
Херман Майер
Сега практически всички рецензенти имат академични стремежи. Хората от университетите са свикнали с пленена публика, но литературният журналист трябва да угоди на своята публика.
В. С. Притчет
Това, което днес се нарича музика, твърде често е само маскировка за монолога на властта. Въпреки това и това е върховната ирония на всичко това, никога досега музикантите не са се опитвали толкова много да общуват с публиката си и никога досега тази комуникация не е била толкова измамна. Музиката сега изглежда едва ли е повече от някак тромаво извинение за самоувеличаването на музикантите и растежа на нов индустриален сектор.
Жак Атали
Народът се оказа публика... На масите се дава смисъл, а те очакват зрелища.
Жан Бодрияр
Не съм сигурна, че публиката знае какво иска.
Лорета Юнг
Хуморът е най-честната от емоциите. Аплодисментите за някоя реч може да са неискрени, но ако хуморът не се хареса, публиката няма да се преструва.
Робърт Орбън
Публиката не слуша, а ако слуша, не чува, ако пък чува, то не разбира.
Симон Синьоре
Артиста продължава през целия си живот мистериозен, непрекъснат разговор със своята публика.
Морис Шевалие
Всъщност е невероятно колко европейски филми - италиански, френски, немски и английски - са възстановили определена територия на публиката в своите страни през последните няколко години.
Вим Вендерс
Критика - данъци, който великия човек плаща за публиката.
Джонатан Суифт
Пиша за публика, която харесва това, което харесвам, чете това, което чета, мисли за нещата, за които мисля. В много отношения това ме противопоставя на хората, които ходят на театър като цяло.
Ерик Богосян
Войната, както и други драматични спектакли, би могла да бъде прекратена поради липса на "публика".
Джордж Елиът
Следователно древните архитекти, следвайки стъпките на природата, усъвършенстваха възходящите редици седалки в театрите от своите изследвания на възходящия глас и посредством каноничната теория на математиците и тази на музикантите се опитаха да направят всеки изречен глас на сцената идват с по-голяма яснота и сладост за ушите на публиката. Защото точно както музикалните инструменти са доведени до съвършенство на чистотата на звука на техните струни с помощта на бронзови плочи или хорна, така и древните са измислили методи за увеличаване на силата на гласа в театрите чрез прилагането на хармоници.
Витрувий
Тя е оставена от Аристоксен, който с много умение и труд класифицира и подрежда в нея различните модуси. В съответствие с него и като се обърне внимание на тези теории, човек може лесно да доведе един театър до съвършенство от гледна точка на природата на гласа, така че да достави удоволствие на публиката.
Витрувий
Не пиша за публика, не мисля дали книгата ми ще се продава, не я продавам, преди да завърша писането си.
Ан Патчет
Във филма не можете да навлизате в аналитични изследвания, защото публиката ще отхвърли това.
Мануел Пуиг
Милиони художници творят, само няколко хиляди от тях предизвикват обсъждане и приемане от публиката, а на още по-малко фокусират вниманието на потомците.
Марсел Дюшан
Да имаш публика е почти като да ме включиш в електрически контакт. Хората ме хранят толкова много от тяхната енергия. Прекрасно се забавляваме. Всичко е във взаимоотношенията.
Паула Дийн
Много е трудно да бъдеш герой без публика, въпреки че в известен смисъл всеки от нас е герой на един особен, полусъсипан филм, наречен нашият живот.
Себастиан Бари
Публиката винаги е права.
Сесил Демил
Това, което исках да направя, беше да придобия чувството, че съм в контакт с този изгубен свят, като същевременно се придържам към това, което привлича читателите и публиката там на първо място.
Стивън Грийнблат
За да постигна това, че японската публика да ме възприема като сериозен актьор, на мен са ми били нужни десет години да играя серийни убийци и насилници.
Такеши Китано
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
5
6
7
8
9