Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Котка"
Котка: малък лъв, който обича мишки, ненавижда кучета и покровителства хора.
Оливър Херфорд
Обичам своите котки, понеже обичам своят дом, а те постепенно стават неговата видима душа.
Жан Кокто
Когато черна котка мине пред пътя ти, това означава, че животното отива някъде.
Граучо Маркс
Ако човек можеше да бъде кръстосан с котка, това щеше да подобри човека, но да развали котката.
Марк Твен
Когато между кучето и котката възникне дружба, това не е нищо друго, освен сговор срещу готвача.
Стефан Цвайг
Философът е слепец, който търси черна котка в тъмна стая. А теологът намира тази котка.
Лоурънс Питър
Отношението към котките определя твоя статус на небето.
Робърт Хайнлайн
Изучил съм много философи и много котки. Мъдростта на котките е неизмеримо по-голяма.
Иполит Тен
Жените и котките винаги ще правят каквото си поискат, а мъжете и кучетата трябва да се отпуснат и да свикнат с идеята.
Робърт Хайнлайн
Жените не обичат плахи мъже. Котките не обичат предпазливи мишки.
Хенри Луис Менкен
Не е важно дали котката е черна или бяла, важното е да лови мишки.
Дън Сяопин
Любовта е изменница: драска ви до кръв като котка дори ако сте искали само да си поиграете.
Нинон дьо Ланкло
Раздразнената и притисната към стената котка се превръща в тигър.
Мигел де Сервантес
Котката не предлага услуги. Котката предлага себе си. Разбира се, че иска грижи и подслон. Не можеш да получиш любов срещу нищо.
Уилям Бъроуз
Една от основните различия между котката и лъжата се състои в това, че при котката има девет живота.
Марк Твен
Бог е създал котката за това, че при човек да има тигър, който да може да погали.
Виктор Юго
Има два начина да намериш убежище от нещастията на живота: музиката и котките.
Алберт Швайцер
Ако имате алергия към нещо, то е по-добре да го взимате в ръце, особено ако това е котки.
Даниъл Хандлър
Когато котката иска да хване мишка, тя се преструва на мишка.
Василий Ключевски
Винаги съм била луда по котките.
Вивиан Лий
Кучето скача на коленете ви, защото ви обича, а котката - защото така и е по-топло.
Алфред Норт Уайтхед
Когато котките ми са нещастни и аз съм нещастен. Не защото ме е грижа за настроението им, а защото знам, че мислят как да ми отмъстят.
Пърси Шели
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
5
6
7
8
9