Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Уста"
Не причинявай зло. Проявявай състрадание. И недей да злословиш зад гърба на другите – не отправяй дори наглед безобидни нападки! Думите, които излизат от устата ни, не изчезват, а постоянно се трупат в безграничното пространство, за да се върнат при нас, когато му дойде времето...
Елиф Шафак
Ако A е успехът в живота, то тогава A е равно на x + y + z, където x е работата, y е забавлението, а z е да си държиш устата затворена.
Алберт Айнщайн
По-добре дръжте устата си затворена и оставете хората да ви смятат за глупави, отколкото да я отворите и да разсеете всички съмнения.
Марк Твен
Тежко е да съхраниш брака. Жена ми целува кучето по устата, а даже ни не пие от моята чаша.
Родни Дейнджърфийлд
Ако хората престанат да упражняват устата си, помисли си той, при тях ще започне да работи мозъка им.
Дъглас Адамс
Етикет - това е умението да се прозяваш със затворена уста.
Брижит Бардо
Руският език в умели ръце и опитни уста - красив, мелодичен, изразителен, гъвкав, послушни, ловък и съдържателен.
Александър Куприн
Гневът е чувство, което кара вашата уста да работи по-бързо, от разума.
Еван Езар
Човек, който чака пържена патица, за да влети в устата му, ще трябва да чака много, много дълго време.
Жул Ренар
Много обичам думите. Винаги съм обичал да говоря и винаги съм обичал думите - думите, които почиват в устата ти, какво означават думите и как ги вкусваш и така нататък. И за мен изречената дума може да се използва почти като жест.
Марта Греъм
За първи път в живота си те не ме молят да отворя устата си и да отворя краката си. Това беше късмет!
Мерилин Монро
Мнозинството хора са достатъчно възпитани, за да не говорят с пълна уста, но тях не ги смущава да го правят с празна глава.
Орсън Уелс
Когато душата гори, искрите летят от устата.
Томас Фулър
Сърцето привиква да вярва в това, което е привикнала да говори устата.
Шарл Бодлер
Няма да взема религия от човек, който никога не работи, освен с устата си.
Карл Сандбърг
Баклавата подслажда устата, похвалата - ушите.
Ашот Наданян
Едно от най-полезните неща, които някога съм научил, е как да държа устата си затворена.
Ерик Клептън
Устата му беше гореща и гладна и той целуваше начина, по който никой не бива да се целува и все пак да му бъде позволено да тича свободно.
Линда Хауърд
С какво може да се сравни езика в устата на човек? Това е ключ за съкровищница. Когато вратата е заключена никой не може да знае какво има там: драгоценни камъни или само ненужни стъкълца.
Саади
Преди всичко не трябва да се ядосвам. Ако все пак се ядосвам, избивам всички зъби от устата на горкия нещастник, който ме ядоса.
Франц Шуберт
Поставям красиво изречение в устата си и го изсмуквам като плодова капка.
Бохумил Храбал
Думите за любов са винаги еднакви, - всичко зависи от това, от кои уста те излизат.
Ги дьо Мопасан
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
5
6
7
8
9