Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Гордост" - страница 3
Ако не можеш да преглътнеш гордостта си, не можеш да водиш. Дори най-високата планина има животни, които стъпват върху нея.
Джак Уедърфорд
На истинският артист му е чужда гордостта. Уви, той вижда, че изкуството няма граници: смътно усеща колко далеч е от целта.
Лудвиг ван Бетховен
Изглежда, че природата, която е наредила тъй мъдро органите на тялото, за да ни направи щастливи, ни е дала и гордостта, за да ни спести болката при откриване на нашите несъвършенства.
Франсоа дьо Ларошфуко
А какво е щастието? Наситена гордост.
Михаил Лермонтов
Не чакайте Бог да ви разбие. Можете да изберете да бъдете съкрушени или да изчакате Бог да смаже гордостта ви.
Нанси Лий Демос
Добре балансираният баланс на емоциите, разумната гордост и постоянството са най-важните условия за пълното реализиране на таланта.
Наталия Бехтерева
Преглътнете гордостта си и признайте, че всички понякога се нуждаем от помощ.
Хюстън Смит
Нещото, което ни подтиква към гордост или срам, не е просто механичното отражение на самите нас, а въображаемият ефект от това отражение върху съзнанието на другия.
Чарлз Кули
Да, свободните пазари са склонни да произвеждат неравни доходи. Не трябва да се срамуваме от това. Напротив, нашата система предизвиква завист в света и трябва да бъде източник на гордост.
Артър К. Брукс
Чуването на смях е радост. Да предизвикам смях е гордост за мен.
Юрий Никулин
Фалшивото смирение е по-обидно от откритата гордост!
Брандън Мъл
Бедността и гордостта неразделно се съпровождат едни други, докато единия не убие другия.
Грегъри Дейвид Робъртс
Гордостта не е най-лошият от греховете. Всъщност това е един от най-интересните.
Джийн Уайлдър
Изпълнен съм с гордост, когато се сетя за благородния и възвишен свят, който трябва да е съществувал преди християнското учение да е накарало мъжете да гледат с подозрение на жените и да ги накарат вместо това да мислят за ангели.
Джордж Мур
Християните са съсредоточили вниманието си, своята религиозна страст върху плътта, но е толкова лесно да се предадем на гордостта.
Александър Шмеман
Медалите трябва да се носят с гордост.
Ерих фон Манщайн
Гордостта, гневът, лакомията и безделието понякога се побеждават, но обръщането на зъл и завистлив ум е своеобразно чудо.
Жан-Мари Льопренс дьо Бомон
Мъжествената гордост е изключително ценно и крехко нещо.
Лорета Чейс
Надявам се, че през идните години всички ще могат да се гордеят с това как са отговорили на това предизвикателство. И тези, които идват след нас, ще кажат, че британците от това поколение са били толкова силни, колкото всички останали. Че атрибутите на самодисциплина, на тиха добронамерена решителност и на съчувствие все още характеризират тази страна. Гордостта от това кои сме ние не е част от нашето минало, тя определя нашето настояще и нашето бъдеще.
Елизабет II
Днес може да изглежда трудно, че не можем да отбележим тази специална годишнина, както бихме искали. Вместо това си спомняме от домовете си и от прага си. Но нашите улици не са празни; те са изпълнени с любовта и грижата, която изпитваме един към друг. И когато гледам страната ни днес и виждам какво сме готови да направим, за да се защитаваме и подкрепяме един друг, казвам с гордост, че ние все още сме нация, която онези смели войници, моряци и летци биха признали и на която биха се възхищавали.
Елизабет II
Мога да организирам закуска, обяд или вечеря. Намирам основания за гордост в кухнята си, но филм няма да режисирам.
Джулия Робъртс
Аз не съм самотна, аз съм свободна. Вече не ми се налага да бъда нечия гордост, да бъда символ за някого, да бъда на първо място за някого.
Лина Хорн
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
5
6
7
8
9