Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Гордост" - страница 2
Тишината не е слабост и благоприличието не е гордост.
Артър Макън
Гордост - това е разкош, който влюбената жен не може да си позволи.
Клеър Люс
С всичко може да се гордее човек, дори с отсъствието на собствена гордост; както и от всичко може да сглупи – дори от собствения си ум.
Василий Ключевски
Забрави за победата и загубата, забрави за гордостта и болката.
Брус Лий
Моята цел е да бия размирниците, да унижа тяхната гордост, да ги преследвам до техните най-отдалечени укрития, да всявам ужас и да ги карам да изпитват страхопочитание от нас.
Уилям Шърман
Когато твориш добро, сам изпитваш радостно удовлетворение и заслужена гордост, съпътстваща чистата съвест.
Мишел дьо Монтен
Гордост - благородна страст - не сляпа по отношение на своите недостатъци. С това се отличава от надменността.
Георг Кристоф Лихтенберг
Размерите на нашата гордост се определят от мащабите на нашите нещастия.
Виктор Шендерович
Гордостта рядко има златна среда. Тя или е прекомерна или е недостатъчна.
Маргарита де Блесингтън
Трите вида гордост са: (1) да мисля, че съм по-добър от другия(ите); (2) да мисля, че съм по-лош от другите; и (3) да мисля, че съм също толкова добър, колкото другия(ите).
Тик Нят Хан
Семейство на трона е интересна идея. То свежда гордостта от суверенитета до нивото на дребния живот.
Уолтър Бейджхот
Хората с пари за изграждане днес са корпорации - те са наши папи и Медичи. Чувството за гордост е това защо те изграждат.
Филип Джонсън
Ако гордостта от презрение към другите се издигне до презрение към себе си, тя ще се превърне във философия.
Френсис Бейкън
Безкрайно малките хора имат безкрайно велика гордост.
Волтер
Гордостта е най-страшният човешки порок, понеже всички грехове ние извършваме заради нея, като че ли сме по-висши от Бога...
Фьодор Емеляненко
Потънете в болезнено, цинично размишление за това колко романтично сърцебиене има общо с егото и смесената гордост, а не от действителната загуба.
Хелън Филдинг
Далеч по-важно от доброто възнаграждение е гордостта да служиш на ближния си.
Ернесто Че Гевара
Не е лесно да се преодолее моста през пропаста, създадена от гордостта.
Джон Голзуърди
Съмнително е дали потиснатите някога се борят за свобода. Те се борят за гордост и сила - сила да потискат другите.
Ерик Хофер
Защо гордостта и глупостта бяха толкова често близки спътници?
Линда Сю Парк
Ценностите са принципи и идеи, които придават смисъл на привидно светския опит в живота. Смислен живот, който в крайна сметка носи щастие и гордост, изисква от вас да отговаряте на изкушения, както и на предизвикателства с чест, достойнство и смелост.
Лора Шлезинджър
По-лесно е да се откажеш от радостта, от колкото от гордостта.
Пол Клодел
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
5
6
7
8
9