Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Порок" - страница 7
Ние сме хора по-малко по силата на нашите идеални цели, отколкото поради порока на нашата малоценност.
Джеймс Хилман
Ревността е порокът на ограничения ум.
Джереми Бентъм
Само нашите достойнства и нашите пороци твърде много зависят от обстоятелствата.
Джон Клилънд
Той ме предпази от хронологичен снобизъм. Тоест той ми показа, че новостта не е добродетел, а старостта не е порок. Истината, красотата и добротата не се определят от това кога съществуват. Нищо не отстъпва на това, че си стар, и нищо не е ценно, за да бъдеш модерен. Това ме освободи от тиранията на новостите и ми отвори мъдростта на вековете.
Джон Пайпър
Струва ми се, че свободата и добродетелта бяха направени едни за други. Ако някой желае да поробва страната си, нищо не е подходящ подготвител от порока; и нищо не води до порока толкова сигурно, колкото нерелигиозноста.
Джордж Бъркли
Тероризма не е персонализирано зло, а следствие пороците на огромно число хора.
Александър Сокуров
Нас рядко ни оскърбява обвинение в пороци, които са ни чужди.
Алексей Константинович Толстой
Красотата е в хармония, в стилът, нека това бъде хармонията на грозното - или красивото, хармонията на порока - или добродетелта.
Евгений Замятин
Аристотел вярва, че ако се обучите да бъдете добри, като работите върху добродетелите си и контролирате пороците си, ще откриете, че щастливото състояние на ума идва от това, че обикновено правите правилното нещо.
Едит Хол
Безделието е майка на скуката и много пороци.
Екатерина II Велика
Пороците на народа винаги се коренят в неговото законодателство.
Естебан Ечеверия
Пороците на хората са еднакви навсякъде и не зависят от тяхната националност.
Ивлин Антъни
Пороците не са престъпления.
Лизандър Спунър
Нито към един порок в нашата страна не се отнасят така снизходително, както към пиянството.
Людмила Улицка
Дълбокото равнодушие, с което хората се отнасят към добродетелта, ми се струва по-възмутително от порока.
Никола дьо Шамфор
На хората с големи добродетели не се прощават лесно и малките пороци.
Мария фон Ебнер-Ешенбах
У едни добродетелите са лишени от всякаква прелест, у други – дори пороците доставят наслада.
Квинтилиан
Честолюбието само по себе си може да е порок, но то често е източник на достойнство.
Квинтилиан
Има хора, на които пороците им са по-привлекателни и по-безвредни, отколкото на други – добродетелите.
Василий Ключевски
Може да се каже, че пороците очакват всекиго от нас в течение на живота ни като хазяи, у които последователно трябва да се настаним, и се съмнявам, че опитът би ни помогнал да ги избегнем, ако ни беше позволено да изминем два пъти същия път.
Франсоа дьо Ларошфуко
Един от пороците на добродетелта децентрализация е, че хората не споделят идеи.
Дороти Невил
Порокът, който измъчва десницата, е цинизмът, а левицата – лъжата.
Николас Гомес-Давила
Предишна
1
2
3
4
5
6
7
(Текуща)
8
9