Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Помисъл" - страница 9
Слава Богу! Могъщи слова! По време на скръбни обстоятелства, когато помисли на съмнение, малодушие, неудоволствие, ропот, заобиколят, обкръжат сърцето, трябва да принудим себе си към често, бавно, внимателно повтаряне на думите: Слава Богу!
Игнатий Брянчанинов
Бесовете ни объркват с помисли, а ние забравяме да се молим "Господи Иисусе Христе, помилвай ме", а дните преминават, и ние постепенно се приближаваме към смъртта, към безутешното разкаяние. Чеда мои, принуждавайте се към молитва. Времето изтича.
Ефрем Аризонски
В сърцето лукавите духове се борят с душата, а Бог и ангелите гледат на нейния подвиг. И душата произвежда много помисли. Умът е ловец, той впряга колесницата на душата, удържа юздите на помислите и се устремява против сатанинската колесница, така както сатаната я е подготвил срещу душата.
Макарий Египетски
Вкопчили сте се в трибуната, сякаш ще я отнасяте, вместо да помислите, че трябва да я изоставите – времето Ви изтече.
Гиньо Ганев
И зад тъмните дела могат да стоят светли помисли.
Валентин Домил
Като си помисли човек, природата понякога подхвърля по някой и друг кокал на ония, които е осакатила – често под формата на някакво умение, обикновено безполезно, или още по-страшно – проклятието на интелигентността.
Роджър Зелазни
Един генерал, който беше освободен от поста си, дойде при мен по собствено желание и се опита да ми обясни защо не е успял да се справи. Предложих му едно по-малко командване в друга дивизия, но той ми каза, че трябва да помисли 48 часа, за да реши. Не му го казах направо, но разбрах, че всеки, който не може да вземе едно решение за по-малко от 48 часа, не е подходящ да командва войски в сражение.
Джордж Патън
На война всеки е заменим. Включително и аз! Всеки, който си помисли, че е незаменим, не става за нищо. Бих сменил този офицер веднага. ... Всеки, който започне да си мисли, че е незаменим, ще започне да стои настрана от сраженията и фронта. Ще започне да прекарва повече време в тилните ешелони и да си мисли, че е твърде важен, за да рискува да бъде там, където свистят куршуми и загиват хора. Този човек е двоен страхливец. Той се страхува и от себе си и от врага. На война всеки един е заменим.
Джордж Патън
Зная само едно: човекът е обективен носител на разум и всичко, което пречи на човека да развива разума, е зло и това зло трябва да се отстранява в най-кратки срокове и на всяка цена. На всяка? Дали на всяка?... Не, сигурно не на всяка цена. Или на всяка? Лигльо! - помисли си той за себе си. - Трябва да се реша. Рано или късно, все пак трябва да се реша.
Аркадий и Борис Стругацки
Предишна
1
2
3
4
5
6
7
8
9
(Текуща)