Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Християнин" - страница 3
През вековете християните са приспособявали виденията на Йоан от Патмос към променящите се времена, четейки собствените си социални, политически и религиозни конфликти в космическата война, която той така силно предизвиква. И все пак неговата Книга Откровение апелира не само към страха и желанията за отмъщение, но и към надеждата.
Илейн Пейджълс
Исус не прекарва много време в дискусии относно триединството или първородния грях или въплъщението, които са занимавали по-късните християни. Той обикаляше, вършейки добро и проявявайки състрадание.
Карън Армстронг
Аз съм, първо, християнин и второ, човек с много, много сериозно лично мнение, така че съм мотивиран от много много неща и, разбира се, не от нуждата или желанието да задоволявам представите на другите за това кой съм.
Кен Хенсли
До някаква степен сатанизмът е просто своего рода болест на християнството, защото вие действително трябва да бъдете християнин, за да вярвате в Сатаната.
Алън Мур
Познавам много атеисти, агностици и скептици, които са станали християни през годините. Всъщност няколко от моите приятели някога бяха силни атеисти, но сега са предани последователи на Исус.
Лий Стробъл
Християните могат да имат съмнения и могат да имат въпроси и нездравословният начин да се справят с това е да ги държим вътре, където се гноят и растат и могат да подкопаят вярата ни. Здравословният начин да се справите с него е да говорите за него и да бъдете честни за него.
Лий Стробъл
Всички християни трябва да могат да формулират причините, поради които вярват в това, в което вярват – не само заради нашите духовно объркани приятели, но и за да имаме по-дълбока и по-уверена вяра.
Лий Стробъл
Пристъпваме към дело важно и решително. Като християни, като руснаци ще се помолим на Господа Бога за помощи ще се помирим един с друг. Така ще е както трябва – така е по руски, така е необходимо.
Александър Суворов
За делата си, християнинът отговаря лично. За всичко, което прави евреинът, отговарят всички евреи.
Ане Франк
Нито една религиозна система не трябва да върви в партньорство с варварството. Нито един християнин не би трябвало да чувства свой дълг да защитава дивата природа на миналото.
Робърт Ингерсол
Родителите ми бяха християни - католици, но не в близкия смисъл на думата. Помня майка ми като много набожна жена, но никога не е била против другите религии.
Хелмут Кол
Когато бяло, черно, кафяво и всеки друг цвят решат, че ще живеят заедно като християни, тогава и само тогава ще видим края на тези проблеми.
Бари Голдуотър
Знаеш ли, християните, а не езичниците, са били виновни за Холокоста. Християни, а не езичници линчуват хората тук на юг, които изгарят хора на клада, често в името на този Исус Христос.
Дезмънд Туту
Християните, които четат, растат християни. Когато християните престанат да четат, те престават да растат.
Джон Уесли
Всеки, който има две ризи, когато някой няма нито една, не е християнин.
Лени Брус
Добрият християнин трябва да се пази от математиците и от всички, които правят празни пророчества. Вече съществува опасността, че математиците са сключили договор с дявола, за да помрачат духа и да затворят човека в оковите на Ада.
Августин
Римският свят беше много наясно с варварите в своите граници, но не зависеше от противопоставянето, за да бъде сигурен в себе си; Християните настояваха за усещането, че се противопоставят и изместват, дори когато християнството се мести във все повече и повече територии, променя мнението на хората, променя организацията на живота им в съюз с крале и господари.
Майкъл Пай
В съзнанието на либерал някой, който не е християнин, може да се обиди, ако му кажем Весела Коледа, така че не трябва да казваме Весела Коледа на никого. Логиката е странна!
Майло Янопулос
Няма нищо по-глупаво или самоунищожително от това един християнин да каже, че не се интересува от доктрините.
Мартин Лойд-Джоунс
Християнинът е човек, който може да бъде сигурен в крайното, дори когато е най-несигурен в непосредственото.
Мартин Лойд-Джоунс
Или си християнин, или не си християнин; не можеш да бъдеш отчасти християнин. Или сте "мъртъв" или "жив"; или сте "роден" или "не роден".
Мартин Лойд-Джоунс
Християнинът е нещо, преди да направи нещо; и трябва да сме християни, преди да можем да действаме като християни.
Мартин Лойд-Джоунс
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
5
6
7
8
9