Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Християнин" - страница 2
Твърде много хора, особено в евангелизма, смятат, че индивидът е всичко, което има значение, и че корпоративното измерение е разсейване или отклонение. Разбира се, християнството е дълбоко лично за всеки християнин; никой не се губи в Божието царство. Но не можете да играете това срещу корпоративното измерение.
Н. Т. Райт
Както християнинът не трябва да наранява другите, така той трябва да прощава нараняванията, които другите му причиняват. Това е да бъдем като Бог, който е Бог, който дава добро и Бог, който прощава греховете.
Ралф Венинг
Никога не съм бил обиждан от омразни сатанисти за това, че не вярвам в своя дявол. Само като обичащи християни, че не вярват в техния Бог.
Рики Джървейс
Християнинът, който казва на атеист, че отиват в ада е толкова страшно, колкото дете да каже на възрастен, че не получава подаръци от Дядо Коледа.
Рики Джървейс
Гностиците бяха бързо изгонени от бизнеса от йерархичните правоверни християни.
Робърт Шей
Покажете себе си християнин, като страдате без роптания. С търпение притежавайте душата си - те не губят нищо, които печелят Христос.
Самюел Ръдърфорд
Сега осъзнавам, че много хора вече не вярват в това, което се нарича мюсюлмани, евреи или християни, но това е традиционният Бог и той е ужасен персонаж. Не го харесвам.
Стивън Уайнбърг
Радвам се, че родителите християни оставят децата си да се покланят на дявола поне една нощ от годината.
Антон Шандор Ла Вей
Истинските християни смятат себе си не за удовлетворяващи някой строг кредитор, а за изплащане на дълг на благодарност.
Уилям Уилбърфорс
Християните се ядосват много на други християни, които съгрешават по различен начин от тях.
Филип Янси
Християните не са съвършени по никакъв начин, но те могат да бъдат хора, направени напълно живи.
Филип Янси
Аз съм сериозен християнин. Приемам вярата си сериозно. Опитвам се да го практикувам всеки ден от седмицата, а не само в неделя.
Франсис Колинс
Аз съм християнин. Аз съм южноафриканец. Аз съм африканец. Аз съм адвокат. Обичам страната си и мисля, че тази страна има голямо бъдеще. В този смисъл на думата съм практичен идеалист.
Фредерик де Клерк
Ако си християнин, не седиш и се тревожи какво прави някой друг, дали е щастлив и дали е отдаден в една връзка.
Хауърд Стърн
Намирам концепцията за интелигентен дизайн за доста нечестна. Човек трябва открито да отстоява съществуването на Аллах, трябва искрено да отстоява религията, исляма. Или, ако човек е християнин, трябва честно да отстоява християнството.
Аднан Октар
Християните и мюсюлманите споделят вярата, че са щастливият получател на последното послание за Бог.
Бърнард Луис
Винаги съм чувствал, че въпреки че човек не е бил християнин, той все пак трябва да знае истината по един или друг начин. Или ако беше християнин, можеше да знае истината. Самата истина няма никакво име за мен. И всеки човек мисля трябва да намери това за себе си.
Джон Колтрейн
Ислямът стои в дълга поредица от семитски, пророчески религиозни традиции, които споделят безкомпромисен монотеизъм и вяра в Божието откровение, Неговите пророци, етична отговорност и отчетност и Деня на Страшния съд. Наистина, мюсюлманите, както християните и евреите, са Децата на Авраам, тъй като всички водят своите общности до него. Историческата религиозна и политическа връзка на исляма с християнския свят и юдаизма остава силна през цялата история. Това взаимодействие е източник на взаимна изгода.
Джон Еспозито
Повечето християни, попитани каква е същността на християнската вяра, ще кажат, че всичко е в правилата да бъде приемливо от Бога. Това е антихристиянско, но те не знаят това.
Джош Макдауел
Като награда за техните усилия обаче тези ранни християни били бити, убивани с камъни, хвърлени на лъвовете, изтезавани и разпънати на кръст. Всеки възможен метод беше използван, за да ги спре да говорят.
Джош Макдауел
Не съм християнин, защото Бог промени живота ми; Аз съм християнин поради убежденията си кой е Исус Христос.
Джош Макдауел
Любовта към миналото винаги води до идолопоклонство, но православните християни често живеят само от това минало, или по-скоро от множество "минали". Староверецът е твърдо настанен в тях.
Александър Шмеман
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
5
6
7
8
9